Thursday, May 3, 2012

Running Rabbit


Mastermind : Nurain Ali & Yufaheema Firdaus/Humairah
Guest : Jinut / Siti Rabiqah / Rabbit 
Starring : Hasmida, Sarah, Nasharah, Nadzirah, Amylia, Haidar, Nadiah, Raihan & 1DAT

*****
Mission Running Rabbit 

Anda dikehendaki mengikuti anak panah yang telah disediakan. Cari Running Rabbit Pendrive di dahan pokok sekitar anda. Kemudian, cari komputer riba Running Rabbit dan akses ke fail Rabbiqah. Jika anda berjaya menyelesaikan misi ini, anda menang kepada kumpulan lawan. 

*****
Plan A

Dua orang mastermind, konon-kononnya bergaduh. Tak nak tegur. Gaduh besar lah kononnya. Rabbit pula tengok kitaorang terus marah. "Kenapa dengan dia orang ni? Sebab aku ke die orang tak tegur?" Sebab Rabbit sangat-sangat sentitif bila salah seorang kawan tak tegur yang lain. Ni yang sayang Rabbit lebih ni. 

Plan A berjaya. Satu hari Rabbit tak nak tegur kitaorang. Aku rasa, aku dengan Humairah boleh dapat anugerah pelakon terbaik. 

Secara tak langsung, Rabbit punya rajuk tu memudahkan lagi kitaorang buat kerja. Terima kasih Rabbit. 

Plan B

Humairah bagi tahu Rabbit yang kitaorang awkward. Rabbit pun apa lagi, risaulah tengok kitaorang macam ni. Humairah ajak si Rabbit ni, pergi court bola jaring malam tu. Si Rabbit ni tak kisah as long kitaorang berbaik semula. 

Plan C

Bagi tahu Rabbit yang kitaorang tengah tunggu dia kat court bola jaring, Sediakan anak panah dengan klu dekat pokok. Yang lain-lain, menyorok. 

Dengan muka blur, Rabbit pun jalan sampai nampak Komputer Riba Running Rabbit. Disebabkan Rabbit terlalu takut, dia tak perasan langsung anak panah dan klu yang disediakan. Tanpa klu pun dia boleh teka password dengan betul. Thumb up! 


Tapi, Rabbit gagal menjumpai pendrive di dahan-dahan pokok. Dan dengan hati yang walang, dia mula meninggalkan mission Running Rabbit. Tapi, dia ternampak Si Hasmida dengan Si Sarah yang tengah mengendap. Walaupun dah sedikit spoil, tapi dengan bantuan Sarah dan Hasmida, Rabbit dapat menyelesaikan mission Running Rabbit. 

Plan C berjaya. 

Masa Si Rabbit ni tengah lap air mata dia tu tengok video yang kitaorang sediakan, kitaorang pun datang dari belakang dengan kek. "Happy Birthday to you, Happy Birthday to you, Happy Birthday to RabbitQah, Happy Birthday to you."




Wakenabeb! Rabbit cakap, kalau dia masuk Running Man dia mesti kalah. Memang pun, sebab kitaorang menang kali ni. 



Apa lagi ambil belon ambil krim kek, tepung, baling dekat semua. Sarah sampai bergolek-golek lagi. Tapi aku pelik, macam mana si Nadzirah, Haidar, Nadiah, Raihan dengan Amylia tak kena sikit pun? Misteri ni. 
*****
Bloopers. 

Masa tengah balut hadiah dengan sibuk nak edit video, tiba-tiba Rabbit datang. Kelam kabut sorokkan belon, tepung dengan sampul hadiah semua. Nasib baik dia blur. Kalau tak.

Masa Nasharah tengah nak menyorok, tiba-tiba Si Rabbit pun nampak si Nasharah. Nasib baik si Nasharah pandai tipu sunat. Kalau tak. 

2 comments:

Anonymous said...

hemo hemo hemo.. :3 -jinat-

gdsbnga said...

amboii kemainnn running rabbit . HAHA