Saturday, May 8, 2010

Sleeping Beauty Dah Ada 'Boyfriend'.

Dulu punya cerita, emak aku yang konon-kononnya sporting. Ain kenapa kau tak ada boyfriend? Kau search dekat Google. Tekan Nurain Ali. Cis, tajuk ni keluar dulu. Marketlah kau Ain.

Pertama kali tengok 'si dia', jantung rasa nak gugur. Terus terlupa kepada yang lama. Hati nak sangat yang baru. 'Boyfriend' baru! Punyalah penat merayu dekat emak, tapi lampu merah dikeluar dulu. Katanya, belajar dulu. Macam mana Ain nak belajar tanpa 'si dia' di sisi. Memandang rasa ingin bersama dengan 'si dia' terlalu kuat, sehinggakan tembok keimanan roboh. Aku sanggup tak makan hanya kerana ingin mengumpul duit.

Ayah aku cakap, Nanti tunggu ayah gaji. Terasa tenang macam Tenang Stesen Segamat. Sekarang dah bulan Mei. Konon-kononnya, nak tuntut janji. Demi kebaikan anak beliau yang memang super duper mangada-gada, dia tak kasi aku untuk bersama-sama dengan 'si dia'. Puas aku menangis apa kejadah tu. Akhirnya, ayah aku setuju. Daripada muncung sedepa, kepada senyuman hingga ke telinga.

Selesai proses mengayatlah kononnya, aku pun mendapat 'si dia' idaman hati. Dulu warna pink. Lepas tu biru. Sekarang purple. Aku pun tak tahu kenapa aku pilih yang ini. Janji dia kacak. Kalah Datuk Ternama.

I sayang You lah, cermin mata baru. Hehe. Selamat tinggal kekasih lama yang tak lagi mampu memenuhi nafsu mata aku yang semakin buta.

Selamat Hari Ibu buat Mrs. Superman saya. Ain sayang mak! Esok je lah kita berasmaradana. Hehe. Oh ya, Selamat Hari Lahir buat Nur Nadiah Rizduan. Semoga lulus Sejarah dalam peperiksaan. Yang ini pun saya sayang!