Friday, March 26, 2010

Eh, Sleeping Beauty dapat award pula.

Maaf atas keliwatan *kelewatan* ini. Trauma kot lepas dapat results yang agak-agak pedas. Cis, BM aku hancusss! Begitu banyak kesalahan bahasa.




  1. Thank & link the person that gave you the award.
  2. Pass this award to 15 bloggers you've recently discovered.
  3. Contact said Blogs and let them know they've won the award.
  4. State seven things about yourself.
Yang pertama itu daripada Fatin Ashifa dan yang kedua daripada Aqma Sayang. Thank you!

1. Ema sayang.
2. Zaty Oh Zaty.
3. Nadiah Hot.
4. Ain.
5. Aien Comel.
6. Fiq.
7. Fatimah.
8. Shafinaz.
9. Arol.
10. Safina.
11. Iyka.
12. Cydot.
13. Razi.
14. Sara.
15. Awaklah. Yang setia mengendap Sleeping Beauty ini.

7 Things about Sleeping Beauty,
1. Mengikut kad pengenalan, nama beliau Nurain Mohd Ali.
2. Pemegang title Sleeping Beauty di dalam kelas.
3. Ya, beliau mangsa SPM.
4. Masih lagi 16 tahun.
5. Tidur pada waktu Mathematics, Additional Mathematics dan Sejarah.
6. Tak banyak cakap.
7. Oh, jangan membebel dengan beliau atau anda akan sampai liang lahad.

Saturday, March 20, 2010

Sleeping Beauty #3

Kalau dulu Sleeping Beauty dikahwinkan dengan Datuk Ternama dari Planet Pluto. Bukan sebab Datuk tu kaya tapi Datuk tu ada banyak cucu. Cucu dia pula bukan manusia tapi yang berwarna hijau, bermata tiga segi, kepala pentagon dan badan nonagon.

Di sebabkan Sleeping Beauty tak dapat menerima kenyataan pada episod yang lepas, maka dengan itu Sleeping Beauty menuntut cerai. Walaupun ditawarkan dengan penghasilan anak yang ramai oleh sang suami, Sleeping Beauty tetap nak cerai. Sang suami akur. Sleeping Beauty kini mengembara mencari cinta baru, konon-kononnya.

Ketika mengembara setelah memegang title janda, Sleeping Beauty terjumpa Penyihir Jahat yang pernah menyihir beliau tidur 100 tahun. Cis, gara-gara Penyihir Jahatlah aku tidur 100 tahun dan jadi janda kepada Datuk Ternama. Orang berbudi kita berbahasa, orang membuat laknat, kita membalas. Tak gitu?

Sleeping Beauty : Wahai Penyihir Jahat. Aku datang dengan seribu hajat.
Penyihir Jahat : Oh kau Si Sleeping Beauty. Sudah bangun engkau dari tidur lenamu. HAHA. Apa hajatmu?
Sleeping Beauty : Apa ya? Aisey woman, lupa pula. Em, ya. Aku mahu jadi muda dan cantik semula. Seperti Emilia dalam cerita Hotel Mania tu.
Penyihir Jahat : Oh, tu. Kacang je. Pejam matamu.

Dengan sekelip mata, Sleeping Beauty yang berusia ratusan tahun berubah menjadi gadis 17 tahun. Malangnya, muka Sleeping Beauty bukanlah seperti Emilia tapi mirip dengan Nurain Ali. Ya, itu wajah asal beliau sebelum disihir tidur 100 tahun.

Sleeping Beauty : Cis, kau mungkir janji.
Penyihir Jahat : Untuk apa aku tepati janji aku. Sia-sia saja. HAHA

Tiba-tiba ingatan Sleeping Beauty teralih kepada niat asalnya untuk membalas dendam. Sleeping Beauty lantas merampas tongkat saksi milik Penyihir Jahat.

Sleeping Beauty : HAHA. Sudah tiba masanya untuk kau tidur selama 1000 tahun.
Penyihir Jahat : Oh kau cuba melawan aku. Andai kau pandai menggunakan tongkat sakti tu, tunjukkanlah pada aku.
Sleeping Beauty : Ok. Aku sumpah kau tidur 1000 tahun.

Eh, nanti dulu. Ketika Sleeping Beauty ingin melunaskan dendam yang telah lama terpateri di jiwa dan raga, tanpa sedar Sleeping Beauty telah memegang secara terbalik tongkat saksi Penyihir Jahat. Ini bermakna, Sleeping Beauty akan tidur lagi selama 1000 tahun. Malang betul.

Selepas 1000 tahun. Macam biasalah, mesti ada putera raja yang akan menyelamatkan Sleeping Beauty ni. Tapi, apa yang yang dihajatkan oleh Sleeping Beauty hanya ingin angan-angan kosong saja bila sang bekas suami kembali menagih hutang. Kononnya, Sleeping Beauty ada mengambil sedikit rasa cinta di jiwa beliau. Euww. Ketika sang bekas suami menghampiri Sleeping Beauty yang sedang bermimpi bermain kejar-kejaran dengan putera raja, sang bekas suami cuba mencari air. Tapi tiada. Tiba-tiba, sang bekas suami teringatkan cerita asal Sleeping Beauty. Sang bekas suami cuba memuncungkan mulutnya, tapi....

Guru : Baiklah, masa menjawab kertas Chemistry tinggal 5 minit lagi.
Nurain : Oh NOO!
Guru : Nurain, ada masalah?
Nurain : Haa. Tak ada-tak ada.

Alamak! Apa When a positive catalyst is used, ________! Er, Interstitial fluid kot. Eh itu BIOLogi. Haa, velocity sama dengan wavelength darab frequency. Itu Fizik!

100% asli. Rekaan semata-mata.

Monday, March 15, 2010

Dari Ulat Bulu menjadi Budak Perempuan yang Comel.

Bukan nak menukar fakta sains. Mati aku kena hentam habis-habisan dek kerana menukar ulat bulu menjadi budak perempuan. Tapi ini fakta bukan auta. Tapi kalau masuk Hot FM Fakta Auta memang sah kalah.


Lihatlah, Ulat Bulu! Ramai memuji beliau Aw comel-comel! Kalah tuan punya belog. Hee.


Kepada ini. Hasil daripada Photoshop dan Photoscape.

Kan saya dah cakap fakta bukan auta.

Friday, March 5, 2010

Baling Batu Sembunyi Tangan. Apa jenis kawanlah?

A : Ain. Pinjam Physics.
Ain : Pada Aisyah.
A : Ala, baru nak pinjam.
Ain : Tak pe, kita ada soalan 7. Nah.

B : Haa. Physics kena hantar hari ni ke?
Ain : Ialah. Macam biasa.
B : Bukan ke Ain cakap kena hantar hari Rabu minggu depan?
Ain : Yeke?

Bila B cakap macam tu, beliau ingin meletakkan kesalahan sendiri kepada aku. Dengan muka beliau yang kerut seribu, apa kau fikir aku takut dengan kau? Oleh sebab mereka mengenali aku seorang yang jarang melawan, beliau fikir beliau boleh buat ikut suka hati sugar daddy beliau?

Beliau bersama dua orang kawan beliau cuba menarik muka masam apabila aku berada hampir dengan mereka bertiga. Mereka fikir aku takut dengan muka ketat mereka yang tak ubah seperti pontianak mengilai.

Aku bertanya kepada Aisyah, pendengar setia segala masalah dan penasihat aku dalam segala hal. *Aisyah pastinya akan menahan kembang kempis hidungnya ketika membaca ini*

Ain : Kita ada cakap ke hantar Physics hari rabu minggu depan.
Aisyah : Tak ada. Ainkan cakap hantar hari Jumaat.
Ain : Tapi budak ni cakap kita cakap hantar hari Rabu.
Aisyah : Biarlah Ain. Cikgu pun dah cakap revision kena hantar setiap hari Jumaat.

Mahu dikatakan tuli, tidak pula. Mahu dikatakan dengar, tidak pula. Menjadi tanggungjawab seorang murid untuk menyiapkan segala tugasan yang diberikan oleh guru. Menjadi habit pelajar kelas aku, bila dah nak hantar sesuatu kerja barulah terkocoh-kocoh menyiapkan kerja sekolah. Sanggup tak makan kerana ingin menyiapkan kerja sekolah yang di copy dan paste dari kawan-kawan sebelah menyebelah. Selalunya bila tahu kena hantar, terus cakap 'Pinjam kau punya'. Tapi kali ini aku dipersalahkan gara-gara mereka tidak menyiapkan kerja sekolah mereka. Mungkin sebab aku yang bertanggungjawab mengedarkan kertas kepada mereka.

Bila mereka bertiga ini susah, tahu pula mereka-mereka ini menagih simpati. 'Tolonglah Ain. Tolonglah Ain,' Sehinggakan aku sanggup mengsign out daripada Blogger.com untuk membuat akaun baru untuk mereka. Bila ingin menyiapkan sesuatu kerja berkomputer, tahu pula minta tolong dengan aku. Bila mahukan lagu-lagu HOT dan TOP masa kini, tahu pula memberikan senarai lagu baru agar aku download. Mereka hanya memikirkan sakit hati mereka sahaja. Sakit hati aku tidak pula diambil tahu.