Friday, February 5, 2010

Alahai.

Jangan tekan minyak kuat sangat.
Lepaskan klac tu perlahan-lahan.
Tekan brek.
Tukar gear.

Itu maknanya beliau sedang sibuk belajar memandu kereta.
Mood : Excited!

*****
Dua ringgit. Dua ringgit.
Eh. Kau solat penuh tak?

Beliau dilantik sebagai Naqibah. *Apakah?* Beliau perlu memastikan kawan-kawan beliau solat 5 waktu setiap hari di bawah program solat berkesan. Kau orang nak bagi duit untuk menampung perbelanjaan kahwin beliau ke? *Terharu*

*****
Sedia. Ke garisan. Pritt!
Saya cakap lontar bukan baling.

Itu bermaksud beliau sedang sibuk dengan sukan sekolah. Sukan tara sudah tamat tanpa menyumbangkan apa-apa mata. Tahniah. Gagal memecah rekod tahun lepas. Dan sesungguhnya beliau amat benci akan lontar peluru dan lompat jauh. Berjaya melarikan diri! *Tepukan sikit*

Merestas Desa. Tunggu beliau esok hari.

*****
Kerja sekolah ni hantar hari isnin.

Kerja sekolah buat beliau hampir gila. Dan beliau bagaikan terkena sampukan rajin membuat kerja sekolah. Semua on-time! Di tanggung bereslah cikgu.

*****
Y = mX+c

Beliau terpaksa berkejar-kejar untuk menghadirkan diri ke tuisyen Additional Mathematics dan Fizik. Ohh.

*****

Selamat Tinggal Dunia Maya dan Khayalan.

Teruskan mengklik Nuffnang saya untuk memenangi Hadiah Ubat Tidur.

25 comments:

ema.razali said...

wah busy gileee ain . hohho :B

Nurain Ali said...

ema:
busy sangat!
mengalahkan perdana menteri.
heee

Aidi-Safuan said...

amboih..nak dapat anugerah ibu mithali ke? :p

Fadzreen said...
This comment has been removed by the author.
JMR said...

klik nuff dpt ubat tido ek..hehehe...

Nurain Ali said...

aidi safuan:
maksud yang sgt mendalam. :)

Nurain Ali said...

JMR :
betul. dalam mimpi.

arekymz membuyau said...

bz nye dye..
pelan2 la sket..

arekymz membuyau said...

bz nye dye..
pelan2 la sket..

norshafinaz said...

hai.
apa kata ain bg hadiah lain lps klik nuffnang.
baru terasa nak klik.

contohnya, bg duit belanja lebih ke..
yg lebih extrem lagi, bg lah duit belanja lg lebih dari permintaan tadi.

*hehe. saje je sebok tinggalkan komen :P

Nurain Ali said...

arekym :
Terlalu sibuk! nak pelan satu dua perkara je.

Nurain Ali said...

Finaz:
pkai duit finaz taw.
ain bab tu memang pokai habis lah. :))

full of love,keyna said...

hadiah ubat tido besh tuh.hee

Nurain Ali said...

Keyna:
syokkan untuk orang yang susah tidur macam saya. HAHA
nak?

fatimah arr said...

wah..sesungguhnya ada amat bz ye..bru awal thn niyh..

Nurain Ali said...

atimah.
tepat sekali.
:)

apakah daya.

Hami Asraff said...

Tapi kalau formula popular kitaorang : E = mc ( square ). (",)

Nurain Ali said...

Hami Asraf:
kami tak masuk bab tu lagi. :)
kinetic kan?
hee

Mizznadia said...
This comment has been removed by the author.
fatynlicious said...

belajaq rajen rajen ya

Nurain Ali said...

fatynlicious:
insyaAllah.
thank you.

kai said...

wah sungguh kebzan tuan rumah nie..
blaja rajin2 sampai skor result gempak2 okay~

Nurain Ali said...

kai:
insyaAllah. :)
ty.

-afiera- said...

ahah .
kurindu zmn skula )):

Nurain Ali said...

afiera
yeke?
tumpang bersedih.