Sunday, February 21, 2010

Ain, kenapa kau tak ada boyfriend?

Bila nampak lelaki kacak di kaca televisyen, O Mai God! Kacaknya! Ain, tutuplah mulut tu atau kau nak makan secara percuma? Ala, sekali sekala cuci mata. Eh, lupa pula pesan ustazah hari tu. HAHA. Dulu masa status I'm Not Single, setakat Adi Putra yang punya kacak keluar iklan pun aku tak pandang.

Seperti kebiasaan, kawan aku datang rumah untuk 'Ain, aku nak download lagu. Aku datang rumah kau sekejap lagi.' Dan aku masih lagi tidak menggenakan sebarang bayaran. Buka MySpace kejadahlah, buka youtube tengok Justin Bieberlah, buka carta Hitz.fmlah. Entah apa-apa je.

Selepas berjaya menenuhi permintaan beliau, emak aku pun sibuk. Dia tanya kawan aku tu ada boyfriend tak? Aku sekadar mengangguk. Terkedu sebentar bila mendengar soalan emak. Seola-olah memerli. Kau kenapa tak ada boyfriend? Aku sekadar menjawab, Apalah mak ni? Dia menyambung lagi, Jangan cakap emak mengongkong sudahlah.

Kali kedua. Memberi lampu hijau terhadap aku. Sebenarnya mak tak sabar nak dapat menantu lelaki kan kan? Umur baru 17 tahun sibuk bercerita pasal kahwin. Ilmu tu dah tinggi sangat ke?

Aku cakap kat emak aku, Buat apa? Menyusahkan je. Emak pula setuju. Siap lagi berpesan, Belajar nombor 1. Semenjak mak cik aku bercerita tentang anak-anak beliau yang mempunyai teman lelaki, emak aku asyik bertanya 'Kenapa tak ada boyfriend?' Ada boyfriend susah, tak ada boyfriend lagi susah.


*****
Tagged dari Cik Fatimah. Tiang kayu!

1 - adakah anda rasa HOT???
Panas! Sebab musim peralihan angin monson.

2 - upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekrang!


3 - cerita pasal gambar wallpaper itu.
Kenapa? Mungkin sebab tak sabar nak bina 'masjid' dengan Encik Tut.

4 - bila kali terakhir anda mkn pizza?
Dua atau tiga bualn yang lepas.

5 - lagu terakhir anda dengar?
Just Dance-Lady Gaga.

6 - ape yg anda buat selain menyelesaikan tag ni
Teringat-ingat akan Encik Tut. HAHA

7 - selain nama sendiri, anda di panggil nama ape?
Ada ke? Sleeping Beauty kot.

8 - tag lg 8 org
1. Nadiah.
2. Ema.
3. Ana.
4. Santhie.
5. Nor Shafinaz.
6. Zaty.
7. Fyfah.
8. Ain.

9 - siapakah org no.1 kpd anda
Adik angkat terhebat saya.

10 - katakan sesuatu mengenai org no.5
Erol punya. HAHA

11 - no.3 ade hubungan dgn sape?
Dia kata dia single.

12 - bagaimana pula dgn no.4
Irfan ya?

13 - pesanan kepada org no.6
Semoga cepat sembuh. Jaga kaki elok-elok.

14 - kata2 cinta utk org no.2
Ema, Ain sayang Ema.

15 - adakah no.7 dan no.8 mempunyai persamaan
Ada! Mereka cantik menarik tertarik memang de bomb!

16 - berikan 5 yg anda tau tentang org yg mengtag anda
-Milik Encik Alfie.
-Komentar tegar di blog saya.
-Dia kata ayat saya berbunga-bunga.
-Cantik.
-Dapat 9A dalam PMR!


17. 5 perkara yg saya tau ttg cik ASMA..
-Eh, itu mak cik saya.
-Adik ayah saya.
-Baik kot.
-Mak cik terhebat!
-Sudah lama tak jumpa.

17 - persamaan antara KAMBING dan LEMBU
Kau tak tahu ke? Aku lagi tak tahu.

18 - prasaan anda wat tag ni
Kepala berselirat.

19 - adakah anda tau si razman itu sengal
Razman? Silap oranglah.

20 - GAY or LESS?
Gay. Sebab sekolah nak buka! *Ikhlas ke?*

12 comments:

fatimah arr said...

haha..terima kasih..hope jd kenyataan sy niyh milik dia.. :)

Nurain Ali said...

Fatimah.
InsyaAllah. :)

fezaL Mohd said...

wahhh sporting mak lu .

norshafinaz said...

wahaha :D
bila ke masa pulak finaz jdi erol punya nih?
aish2, dah silap nih.
huaaaaaa ;D

AROL MUBIN DSHW said...

ish ish.
apa nie?
tak sukalah gosipgosip liar.
HAHAAA :D

MeZ said...

sporting btul... tapi kalau ada bf waktu blaja camni susah gak..
kdg² si bf tu asyik konkong je(dah jadi kat kwn mez).

ema.razali said...

syggg ! :DD
nanti ema buat tagg ni , okehh :)))

Nurain Ali said...

Fezal:
Tu gara-gara mak cik aku yang asyik bercerita anak dia banyak boyfriend dekat mak aku.

Nurain Ali said...

Shafinaz:
maaf gurauan semata-mata.

Nurain Ali said...

Erol:
sekali sekala kena mengena tak pe kan.

Nurain Ali said...

Mez:
setuju.
sebab tu saya single.
HAHA

Nurain Ali said...

ema:
sygs. buat-buat. :)