Friday, January 29, 2010

Pertama Kali.



Hai. Sudah sekian lama I menghilangkan diri tanpa berita. Maaf. Blog ini turut berkabung. Mahu jadi blogwalking pun susah apa lagi update blog I. Susah-susah. Tapi I akan tetap setia menunggu cuti sekolah untuk update blog I. I tahu kau orang rindu nak baca ayat I yang berbunga-bunga cintakan? HAHA

Tahun ini tahun pertama I berkabung. Lelaki memakai songkok berlilit kain putih. Manakala perempuan pula memakai tudung putih. Bagi bukan Islam, memakai kain hitam yang dililitkan dilengan. Memandangkan I seorang pengawas perpustakaan yang berbaju biru, I tak ada kasut putih. Sebelum ini pun, I melanggar peraturan sekolah dan hampir kantoi denagn seorang guru yang sangat... I ambil keputusan membeli kasut baru berwarna putih. Khas sempena Kemangkatan Sultan Johor. Selalunya I memakai kasut yang lekat dan lekat, tapi tahun ni I teringin nak pakai kasut tali sebelum sesi persekolahan I berakhir. I punya excited macam budak sekolah rendah yang baru nak masuk sekolah. HAHA. I tak sangka bahawa begitu terseksanya memakai kasut tali. Kejap-kejap tali terbuka. Nasib baik I tak jatuh seperti nangka busuk. Oh NO.

Kali pertama membawa kereta. Amboi, ada ke otot I ini berketul-ketul sampai I boleh bawa kereta tu. I memandu kereta. Kali pertama, FUHHH. Nasib baik I tak langgar pokok. Itu pun I dah macam fobia. I punya panik tak payah ceritalah. Memang memalukan keturanan kerabat I je. Ayah I cakap esok saja I akan belajar lebih lanjut. Oh. Sungguh excited. Doakan I berjaya memandu kereta dengan baik.



15 comments:

INDRA QIRANA said...

pertama kali aku singah sini dan tinggalkan komen...anyway nice blog

Nurain Ali said...

Terima kasih. :)

miloicekaw1119 said...

bunga2 comel..

Aidi-Safuan said...

ouhh..kat skola pon kena berkabung gak erk?tak tau plak

Nurain Ali said...

Miloicekaw1119:
Hee. tq kak.

Nurain Ali said...

Adi-safuan.
Wajib! Sebab kami warga johor.

ema.razali said...

ain , dah belajar drive ekk (:

Anonymous said...

Hi there!
I would like to burn a theme at here. There is such a thing, called HYIP, or High Yield Investment Program. It reminds of ponzy-like structure, but in rare cases one may happen to meet a company that really pays up to 2% daily not on invested money, but from real profits.

For quite a long time, I earn money with the help of these programs.
I don't have problems with money now, but there are heights that must be conquered . I make 2G daily, and I started with funny 500 bucks.
Right now, I'm very close at catching at last a guaranteed variant to make a sharp rise . Visit my web site to get additional info.

http://theinvestblog.com [url=http://theinvestblog.com]Online Investment Blog[/url]

Nurain Ali said...

Ema:
Hee..
ain yang beria-ia nak tapi hampeh.

KizZ said...

awak buat kizz rindu sekolah..

s4m said...

moge xpert la nnti drive keta ye..
jgn lnggar pokok la, ok! :)

Nurain Ali said...

KIz.
yeke?
heee.
nikmatnya sekolah.
hehe

Nurain Ali said...

sam.
InsyaAllah.
sy cuba.
tq.

fathiahRAIHANA said...

hihi
nt da bole drive spenuhnya bwak ana g jenjalan yaa :)

Nurain Ali said...

ana :
boleh-boleh.
tak ada masalah.
tapi duiduk kat atas bumbung oke.
hahah:)
Gurau je