Sunday, January 10, 2010

Nilai Lima Puluh Sen.



Tadi, kawan I datang rumah. Biasalah perempuan, mengumpat. Hee. Kami bukan jenis yang itu. Beliau datang sebab nak print Minit Mesyuarat. I dengan tak basuh muka lepas bangun tidur teruslah tolong. *Tak ada air liur oke* Beliau buat benda tu dalam Excel. I pun pelik. Macam mana nak print kalau sambungan dia buat dekat Sheet Two. Tajuk dekat Sheet One. I pun terpaksa copy paste benda tu masuk Word. Sudah siap semua sekali. Print. I scan Pendrive dia. Cis, H1N1. *Tapi tak kuat mana pun.* I cuba buka balik pendrie Beliau. Tapi tak boleh. I cakap kat beliau, Format baliklah senang.

Lepas I dah tolong masukkan gambar dan lagu baru ke pendrive Beliau. Beliau pun tanya, Nak kena bayar ke? I pun senyum je la. Beliau pun keluarkan 50 sen kepada I. I pun cakap terima kasih. Wow. Begitu kedekut. Atau Si Ain yang terlalu berkira. Ya, I lupa nak ucap Alhamdulillah. Alhamdulillah atas rezekiMu.

Itu rezeki I hari ini, tapi kalau yang lepas-lepas. Ada yang guna internet I sampai berjam-jam lamanya, tapi I tak dapat bayaran. Kalau I buka cybercafe, baru sebulan dah bankrap. Emak I membebel. Tapi I cakap, Ala kawan. Nanti kalau Ain susah diaorang pulak yang tolong.

*****

I tak sabar nak tengok Faizal Tahir malam ni. Walaupun Samy Vellu cakap Beliau gila. Tapi Beliau tetap Superman saya. :)


8 comments:

Wisata Riau said...

walau sedikit... tapi sangat beharga.. :D

Nurain Ali said...

wisatu riau :
yup.
betul tu. :)

nabil said...

minta2 dapat kawan yang baik..
kawan xsemua baik walaupun rambut sama je hitam..
faizal gila ke???heheheh..

-FiNaZ- said...

faizal tahir sakit tapi harap die dapat perform well malam nie..

ema.razali said...

baiknya ain ^__^ sampai bagi kawan guna tenet (:

Nurain Ali said...

Nabil :
InsyaAllah. :)
samy vellu yang cakap.
sy tak cakap pun. :)

Nurain Ali said...

Finaz :
betul.
dia dapat no 3.
sukanya. :))

Nurain Ali said...

Ema :
baik lah juga. :)
kalau nak guna internet percuma datanglah rumah ain.:)