Monday, October 26, 2009

what time is it?

what time is it?
summertime!
*buang tebiat sebentar!

aishah : kepala otak ko berjambul..sejak bila pula ada summertime dekat Malaysia ni?da sampai mana ko mimpi?
ain : kacau betul aku nak berangan laa..
aisyah : berangan?tu je la kje ko?buku tu da bukak belum?
ain : ouh..itu kau jangan risau..kau tengok ni aku bukak..tengok!*versi iklan ari raya tu..
aishah : ek eleh!tak heran pun..kau tengok pertunjukan free kitaorang..siap baca sekali taw..
ain : ea..yeke?ish..ish..alhamdulillah..berubah juga korang ni..
Tan Shu Mei : ehh..awk bertiga ni..tak reti-reti lagi ke nak baca buku..
3 orang budak cantikyangcunmelecun : baiklah preety TSM!



cikgu : baiklah murid-murid yang cantik-cantik semuanya sila perhatikan gambar itu..ya Nurain..macam mana nak buat tu?
ain : *haaa..habislah..macam mana ni..shu mei?* tak tahu cikgu!
cikgu : siti aisyah?
aisyah : *tersengih
cikgu : ehh..kenapa awak tersengih tu..awak nak tayang gigi ke?Noraishah?
aishah : cikgu kacang je tu!kalau orang tu tolak maka terhasillah pergerakkan..kalau dia tak tolak macam mana nak bergerak..betul tak cikgu?
cikgu : salah!

inilah ciri-ciri pelajar cemerlang yang tidak patut dicontohi..saya ulangi..tidak patut ye kawan-kawan..haha:P inilah akibatnya jika tidak belajar..padan mukamu!haha:)

saya mengundur diri selama *menghitung guna jari tangan tamabh kaki* 3 minggu la katakan untuk menyahut seruan peperiksaan yang tercinta ! caiyok ain!

*****

time awak datang, saya pernah terfikir untuk bunuh diri tapi dosakan? saya cuba hantukkan kepala kat bantal banyak kali tapi saya bersin sebab banyak habuk.. lepas tu saya cuba nak potong nadi tapi saya fobia tengok pisau..saya bonceng basikal laju-laju dan langgar kereta mainan..mak saya bawak saya pergi hospital..saya paksa un
tuk terjun dari bangunan tingkat ground ke lantai bersiapkan tilam sebab saya nak jadi superwoman..dan saya gantung diri dekat pokok tauge tapi saya tak amti-mati juga..lihatlah betapa pentingnya PEPERIKSAAN kepada saya!

what time is it?
exam time!!!

ouhh:(

Saturday, October 24, 2009

lepaskan geram anda :)

Hanya amik masa 7 minit untuk buat
senaman ringan ini..ikut la arahan ni betul2...


ni ala taichi sikit la...
sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni...
untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa.. aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler... jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi..
ni untuk hilang mengantuk..


dah tu buat gerakan tangan dan badan...
buat macam happy aje..


kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...
buat macam takde masaalah...


buat secara aggresive pula...
jangan peduli apa orang lain kata..


hilangkan semua stress..


pusingkan kepala...


tengok muka kat cermin
sambil goyang2.. lawa tak...

akhir sekali
buat joget kucing...

SELAMAT MENCUBA....

****

sekali saya ambil ini di tagged..
:)

share is caring right?

baiklah..dari pagi hingga ke tengah hari tadi
tukar background blog ini..
kena salin baju..
opss!



*botak kepala fikir macam mana nak edit benda alah ini..

sekolah ohh sekolah

Bila cikgu tiada dlm kelas : MyEm0.Com
Bila cikgu panggil :
Bila kena hadiri kokurikulum :
Bila waktu rehat :
Bila dapat omwprk dari cikgu :
Bila tengah cari idea untuk wat karagan :
Bila homawork yang cikgu bagi susah nak buat :
Bila otak jam... :
Bila member banyak songeh dan berlagak pandai :
Bila member tukar fikiran saat akhir :
Bila cikgu suruh stdy lebih masa :
Cikgu suruh datang skola waktu cuti ada tuisyen 'urgent' :
Bila dah terbuat silap pada homework yang cikgu bagi :
Bila homework disiapkan dengan jayanya :
Bila homework gagal :
Bila cikgu mula mengajar : MyEm0.Com

bila mengumpat bersama kawan : MyEm0.Com

bila peperiksaan tiba : MyEm0.Com

Bila gagal dalam peperiksaan :
MyEm0.Com

bila lulus dlm pelajaran : MyEm0.Com

bila dapat markah cukup-cukup makan : MyEm0.Com
Bila dapat CUTI : HAPPENING!!!


haha:)macam aku je lebih kurang..
dipetik dari tagged..
dan diedit kembali oleh aku..
:P
MyEm0.Com

tata.. i kena study!
*cemburu dengan budak-budak lepas PMR!NAK JUGA!

Sunday, October 18, 2009

Hello saya kembali senyum :)

secara rasminya anda semua boleh melihat blog ini..kerana saya tidak lagi memperibadikan blog ini..yeahh!korang melonjak kegembiraan ke?*perasan betul? saya sudah kembali membuat kepoh di blog sendiri dengan mood yang okey sedikit..*tepuklah tangan sikit!haha:) OMG! final exam sudah menghampiri dan dengan perasaan bangga aku ingin katakan bahawa aku belum buka buku lagi untuk mengulang kaji pelajaran..bagaimana pula anda?adakah sama?*sama?gives me five..lima je tanak enam!

all the best semua :)

saya pakai tudung..anda?
haha:P
rindu budak kecil ini gilagila!


*tiada idea untuk membebel kali ini :)


tag nie da lama:) sory zaty:) ily!u make me smile :)

RULES:
1. Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag 10 friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
terima kasih cinta:) haha:P


HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?

sejiwa-spring! haha:P


WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
a little too not over you :)

HOW DO YOU FEEL TODAY?
crush! (betul la tu haha:P)


WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?

dan sebenarnya:) (real je lagu tuu..)

WHAT'S YOUR MOTTO?
hampa hatiku (wow!tak tahan!)

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?

sampai syurga! (ehh..korang nak tggu aku ke?ty kawan!)

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?

x-ray - nabila(betul!tepat sekali)

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
tak mungkin kerana sayang! (eyt!betul juga)

WHAT IS 2 + 2?
tercipta untukku! (*si dia..haha 4 laa)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
you say aku (seperti sleeping beauty..haha:P)

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
kalis rindu (yeke?)

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
ruang rindu (rindu sapa?kaulah)

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
belasmu (haha:) tepat sekali!)

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
hot n cold! haha:)

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
ku ingin kamu! haha:P

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST?
kimia (ya..saya suka belajar kimia..haha:P)

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
ada untukmu (eyt!untuk dia jee)

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
terlalu cinta! (wow!Mr. A)

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
yang terlewatan (aku memang lewat pun!hampehh!)

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
berhenti berharap (tepat lagu ini)

WHAT WILL YOU POST THIS AS?
kembali senyum :) (eh betullah)

10 PERSONS I TAG;
kaulah..nak?ambil je..

lagulagu ari nie macam perli je?:(

Wednesday, October 14, 2009

bila hati mula bergelora :)

ouhh..sayang..engkaulah jejaka idaman..
pause!
katak mana yang sudah mula bersuara?patutlah ada budak kecil nangis!

abaikan di atas..sesekali nak juga testing suara ni..mana tahu boleh masuk AF 20 ke?haha:) sila fokus tajuk di atas..*cewwah.. kenapa tajuk begitu?adakah ain sudah buang tabiat atau hilang akal? atau atau ain sebenarnya sudah jatuh cinta?mungkinkah terjadi?*aww..spider datang mengigitt!

biasanya kalau main mesej dengan orang..mereka dengan ringan dan seringan mulut akan bertanya "eh, u tak mesej bf ke?" atau "ain, takkan tak ada yang spesial kot?".. selalu juga di attack jantung bila menjawab soalan cepur bercampur emas tu..nasib baik bukan soalan periksa SPM..dan dengan muka tembok aku akan ketawa habis-habisan..eh korang, terima kasih sebab buat aku tersengih bila baca mesej tuu..

dan dengan nada kemanja-manjaan tapi tegas..aku ingin menjerit bahawa "tak ada bf laa..npe ko ada calon ke untuk aku?" *tipu je weyy! paling tidak pun aku dengan bangganya menyebut Laksamana Sunan ialah suami aku! kenapa? sebab dia adalah manusia yang bisa menakluki hati ini dengan jayanya walaupun dia hanya watak di dalam novel !

kadang kala hati ini cemburu dan kesunyian..apatah lagi aku masih lagi teringatkan si dia yang kini telah berpunya..sukar untukku percaya*ehh, macam lirik lagu jee.. si dia kini sedang berbahagia dengan seseorang yang mempunyai nama yang sama dengan aku..*nak meleleh nie..sobsob! masihkah anda ingat Mr. A yang selalu di sebut-sebut di blog ini? dia adalah pemangku Laksamana Sunan yang telah kembali ke kurun ke-15..*eh, sejak bila Laksamana Sunan lantik ko A? dia juga yang berjaya menawan gunung kinabalu di hati ini..*ada ke gunung kat situ? rasa-rasanya dalam tahun ini semasa Medaniga Bistari..haha:P teringat masa tahun lepas Shuhadah suka sangat mengejek yang Mr.A suka kat aku..mungkin sebab dia suka kacau aku..

secara jujurnya memang terlalu banyak kenangan bersama sebelum dia berpindah..dan terindah yang kadang kala membuat aku tersenyum..bukan sekadar Shuadah tapi Aishah dan Aiman turut mewarnai kehidupan kami berdua..*eytt!bila masa ko berdua dengan dia?? lagipun dirinya dulu dan kini adalah milik Ain tapi bukan aku..*Ain lagi..bila la pulak giliran aku?

ada juga sebab lain antaranya aku takut ia mengundang dosa..dan telah membuat keputusan tidak akan sesekali berCOUPLE! insyaALLAH..walau seribu kumbang datang menyerang aku..haha:)

*********

semalam memang aku tak ada mood gila sebab aku tak tahan dengan perangai seseorang..apatah lagi aku baru sahaja memnaikkan pangkatnya sebagai kawan terbaikku..tapi apaila dia sudah menunjukkan belang..aku semakinsemakin menyampah..bukan nak mengungkit tapi dia menyebabkan aku hilang rasa hormat aku terhadapnya..

eh, kawan..aku tahulah aku tak pandai..aku tak tak pandai bersukan macam ko..tapi tak payah nak jadi bodoh sombong..semenjak aku kawan dengan ko..aku berubah tahu tak?dulu aku tak macam ni..tapi di sebabkan ko aku berubah..kau aku terlalu berbeza la..agai langit dengan bumi..ehh..kalau ko nak jadikan aku sebagai kuli ko baik tak payah..aku leoh rela jadi bibik kat rumah orang2 kaya..ada juga faedahnya..ehh..sedarlah dengan apa yang ko ada belum tentu ko akan berjayalah..semua tu rezeki Allah..aku tahu ko pandai dan lebih pandai dari aku..tapi terima kasih sebab ko cabar aku..terima kasih kawan terhebatt!*fedup and tired of drama..

*******
bila susah dia datang mencari kita..mesra bagai tiada apa yang pernah berlaku..kalau ye pun kau nak masuk Pilih Kasih sekali pun tak payahlah dengan aku sekali ko nak angkut..tapi aku ini bukan pendendam sepertimu..aku memang dilahirkan cepat berlembut hati..tapi jangan ko ingat aku baik dengan ko, ko boleh pijak kepala aku sekali lagi..aku tidak akan benarkan walau sekalipun..aku tetap bersyukur sebab ko tidak lagi seperti dulu..walau ko masih salah sangka dengan aku..aku tahu ianya hanya sebentar..

Sunday, October 4, 2009

All The Best!

kepada semua colancolan PMR 2009..kakak ingin mengucapkan ALL THE BEST in real PMR!

PMR tu sng tpi SPM lagi susah..

selamat berjuang semua!caiyokkk!

dan tak lupa juga kepada yang mengambil SPM nanti..

ALL THE BEST!

akhir sekali, final exam!

ouhh benci!!

ALL THE BEST !!

gambatehh!

agi idup agi ngelaban!!



enjoy this video before exam!