Monday, August 24, 2009

mood raya;)

bulan puasa memang agak terbatas sikit..apatah lagi cuti sekolah..eii..sumpah aku tak tahu nak buat apa..bosan sgt!nak online ms pun tak ade mood..haiyak..apasal ain tetiba tak ada mood..kecuali mood raya..haha:P

haiyak..pantas sungguh masa berlalu..pejam celik pejam celik da masuk bualn ramadhan..lepas tu raya!!!! ei..sumpah..aku tak sabar nak tunggu raya..nak balik kampung tercinta..haha:P kalau dlu..setiap bulan je msti balik batu pahat..ada aja masalah atau hal kt kampung..haiyak rindu kt sepupu sepapat!lagi keluarga cik ton..tpi tahun ini free ckit kot..sbb dlu ada exam PMR selepas raya..bila dengar je macam tu..terus hilang mood raya..haha:P bajet la ko ain..exam tak exam kerja ko kutip duit raya juga kan?ala..orang memberi kita mengadah..haha;P budak kecil pun tak macam tu..ehh..bila da mencapai umur 16 tahun ke atas nie..malu pulak rasanya nak beraya seperti dulu2..mse muka2 tembok!lagi2 kalau orang nak bagi duit raya..wawa...orang cakap tak pe..aku nie da menanggung kemerahan muka yang melampau..haha;P

perasan atau tidak..lagu kat blog nie pun da berubah..harapan ramandhan..nasib baik la ain nie ada akl..kalau la die letak lagu suasana hari raya..mau nya gempak blog nie tak tentu pasal..ehhh..blog sara laa..plg best..sbb..lagu raya da mula berkemandang..sebelum puasa lagi..amboi sara bersemangat nak raya nmpk..sayu je..haha;P

bila sampai raya tiba..semua orang sibuk nak buat persiapan..itu situasi yang paling aku suka..pergi bandar lepas tu..pergi kedai..dengan lagu raya yang kuat..ya ALLAH..meriahnya..beli tu beli ini sampai tak cukup duit..haha;P yela nafsu raya bergelora nak semua baru, cantik, glamur dan wthevr! haha;P

tak tinggal juga..mercun, bunga api dan meriam..tahun lepas adalah pertunjukan bunga api seperti sambutan merdeka atau sambutan tahun baru..haa..semalam bru je dgr bunyi mercun..aik ain tak pernah dengar bunyi mercun ke?haha;P polis oh polis..nampaknya perlukan satu langkah yang baru utk membanteras jenayah nie..haha;P tpi tak syok la kalau raya tanpa mercun, bunga api dan meriam..ehh..macam la ain main mercun..main bunga api adalah..ewah2..apa krg egt ain nie tak tahu main mercun..ala setakat mercun bola tu..terer la sgt..nyalakan api kat sumbu lepas tu baling..haha;P tak thu..kejauhannya cuma 5 meter di hadapan..orang baling smpi 100 meter..pape pun..tahun lepas paling best!waaa..cik ton tahun nie pun sme jge ehh..nak tgok pertunjukan bunga api percuma lagi!!!!

kuih raya seperti biasa akan memenuhi meja..menunggu utk dimamah oleh orang..haha;P bercakap pasal kuih raya..ada ke patut cikgu tunas bistari tu suruh kitaorg nie semua jual kuih raya..kalau murah tak pe la jge..nie mahal nak mampus..lagipun masa tu puasa belum lagi bermula..dan kesimpulannya tak ada siapa pun nak beli..mak aku lagi lah membebel..nak pecah telinga aku..haha;P paling sedap pu skrg nie ialah kerepek2 je kot..tak pun almond london, honey complex and whtever laa..

ouhh ye..saya kempunan nak makan ketupat dan rendang..rendang yang paling sedap semestiya rendang mak aku laa..betul tak abang dan kak mala?yela setahun sekali je dapat rasa kan..lagi2 raya pertama..omg!rindunya!tapi..lemang pun sedap juga..dulu kalau pergi bazaar ramadhan ada jual lemang..tpi tahun satu tawaf bazaar ramadhan aku tgok tak ada pun..kebiasaannya..lemang nie kalau buat ramai2 kat kampung yang best..cuma kat kampung aku tak la pulak yng buat macam tu..haha;)

yeah!raya mse kita bermaaf-maafan antara satu sama lain..nak menangis pun boleh..tak ada spe nak marah..sure..mesti sayu sgt masa tu..haha;P cium pipi mak..cium tangan ayah..alahai..bestnya..setahun sekali je aku nak mintak maf macam tu..ehh..bukan ke ari tu ain bwu je peluk2 mak sambil menangis..apa cite?oppss!secret!haha;P dengan orang lain pun macam tu juga..lagi2 kalau mak2 kita nie jumpa kawan lama..hehe;P

sudah la tu..takutkan kalau panjang lagi..ain nie mood raya makin mejadi2 pulak..haha;P

salam aidilfitri semua!

terimalah lagu raya:

6 comments:

~aien~ said...

hehe..
saba2..
ade 27 ari lgk..
ekeke...
=D

AiN said...

haha;P
insyaALLAHH..
iishhh!
tak sabar nie..
haha;P

SaRa SaBeE said...

adesh ain..
jgn ckp kuat2 sara dh psg lagu raya..
sgan aisy..haha

mmg best la cerpen mood raye ain ni..
seronok sgt2 bile bace..
sara plak yg x sbr nk raye..
hehe

*ni dh 2-3 kali bace taw..
mmg best!

AiN said...

haha:P
yeke?
hemtam je tuuu..
law msuk pertandingan..
msti no last..
;P

thax sara!

superbBESTdaughterOFthem :) said...

lambat lagyy laa raiyee aieenn !

AiN said...

kjap je..sob3!
haha;P