Thursday, December 31, 2009

Latihan Bersekolah.

Hari ni Ain kena datang sekolah kembali. Ain tahu, cuti tak habis lagi tapi pengetua Ain cakap hari ini ialah latihan bersekolah. Pengetua sangat prihatin sebab dia tak mahu anak muridnya terlupa akan hari Isnin ialah hari persekolahan bermula. Dan berita yang sangat mengejutkan kami apabila tahun hadapan kami akan balik pada pukul 2.30 petang. Lebih malang bila Ain sampai rumah pada pukul 4.00 petang. Terpaksa melupakan Tasbih Cinta yang semakin membosankan hari ke hari. Tapi hari Rabu menjadi hari kokokurikulum. Alhamdulillah satu hari sahaja. Ain duduk di sebelah Sivaneswary. Oh tak pe, merajuk dengan Aisyah satu tahun sebab duduk dengan Azah. Ain jadi AJK Bahasa Melayu.

*****
Eh, tahun baharu tinggal lagi beberapa jap. Of course, tahun baru azam pun baru. Kepada peminat fanatik Azzam IK2, saya bukan nak mengagung-agungkan si Azzam tu.

Tahun 2009 adalah tahun paling bersejarah bagi saya sebab saya berhoney moon ketika belajar dan akibatnya banyak yang tak faham. *Ambil kau Ain* Paling teruk keputusan peperiksaan yang sangat memalukan. Cacat saya punya buku laporan.

Azam tahun 2010 ialah nak kuruskan badan. OPSS. Bukan itu tapi.. Ya, saya dah dapat azam saya. Macam Aisyah, Study, Study dan Study.

Bila cuti erakhir, itu bermakna kekerapan saya mengepost entry adalah berkurangan. Mungkin seminggu hanya sekali. Itu pun kalau pemilik blog ini rajin.

*****



Si kecil ini sudah melangkah ke umur satu tahun. Makin besar makin nakal.
Happy Birthday Putri Nur Alisya. :)

*****
Bila I tulis azam mesti tangan I gatal nak taip Azzam. :)
Oh, entry ini sangat bosan.

Aisyah : Nak bina hidup baru tahun depan. Tahun ni teruk gila.
Ain : Apa azam Aisyah?
Aisyah : Study, study dan study. Kena berubah.
Azah : Aisyah, tolong aku lap tingkap.
Aisyah : Ala, aku malaslah.
Ain : Kata nak berubah?
Aisyah : Pukul 12.01 minit nanti baru mula hidup baru dan baru berubah.

*****
Selamat tahun baru semua.

Selamat tinggal 2009 yang penuh tragis.
Semoga tahun 2010 lebih bermakna. Amin.

Sunday, December 27, 2009

Threat detected



Ain tak fahamlah bila Ain masuk beberapa blog je. Mesti keluar benda alah tu. Tak semua blog macam tu. Setakat ni dua je la. Maaf blog di atas. Ada sesiapa boleh tolong Ain selesaikan masalah ni. Ain bukannya kaya nak pergi format balik CPU yang tua ni.

Friday, December 25, 2009

Penilaian Menengah Rendah

Kau dapat berapa A PMR?
atau
Berapa banyak E kau?

Alhamdulillah, aku dapat straight's A! Kau? *Dengan muka angkuh*
atau
Biasa-biasa je.
atau
Aku..*menangis*

Tak kiralah berapa banyak A adik-adik dapat tapi bersyukurlah. Dulu aku pun macam tu juga. Mungkin terlalu bangga dengan kebolehan diri sendiri sekali Allah bagi cash kat aku. HAHA. Tak pe, itu bukan penamat masa depan. Masih banyak lagi peluang untuk aku berjaya.

Biasalah, bagi mereka yang kecewa akan menyalahkan diri sendiri. Bial teringatkan masa aku ambil keputusan PMR, sumpah aku nak tergolek-golek ketawa. 3 hari 3 malam aku tak berhenti menangis. Tapi sekarang aku sedar, semua yang berlaku ada hikmahnya. Mungkin ada yang lebih baik telah Allah janjikan buat aku.

Tahniah kepada semua PMR 2009. Bagi yang tidak berjaya mendapat straight's A, jangan berputus asa. Dan selamat datang ke alam tingkatan empat yang penuh dugaan.

Tahniah kepada Hana dan Amira yang berjaya mendapat A dalam PMR. Keputusan PMR saya? Tekalah. Dapat satu coklat Cadbury. Bukan mudah untuk mendapat A. :)

Tuesday, December 22, 2009

Bengang


Tetiba I rasa nak marah gara-gara idea yang I cari hilang begitu sahaja. Bengang! I tahu U pun bengang baca entry bengang.

Setiap kali membuka Firefox saya terpaksa Sign In semua acc. Sebelum ni hanya klik bookmark dan dah nampak Dashboard atau Home. Ini tidak, saya terpaksa klik Sign In. Shout Mix pun sama. Saya terpaksa menaip semula nama dan URL blog. Ada juga beberapa video yang tidak lagi boleh dimainkan. Dan saya tidak boleh upload video. Pak cik Google pun begitu, ada sekali ketika ingin mengoogle keluar pula *?><$#@. Satu tulisan pun tak nampak. WTHulk?



Ini yang saya nak curang dengan Firefox ni. Macam #@$%^&*!~.

Lagu ni khas untuk Encik Firefox!

Aku bosan dengan cinta mu
Aku rasa buang masa
Kau selalu mendustakan cintaku

Aku fikir kau tak searus
Lebih baik ku beralih
Biar kan diriku terus bersendiri

Ku tak fikir engkau setia
Walau jasad dan juga nyawa
Sebagai tanda cintamu padaku katamu

Tak mungkin ku percaya
Kata-kata yang penuh dusta
Hanya lah bibir berkata yang memilukan
Menambah bengang rasa hampa
Kerunsingan diriku terasa

Cukup berkali kau berkata
Jangan diulang lagi dusta
Jangan kau pujuk hati yang terluka

Tak mungkin akan ku kembali
Jika janji sekadar mimpi
Tak mungkin ku sama dirimu yang sering berdusta


Letih hatiku diserang pilu
Letih hatiku teringat janjimu, oooh caramu
Akan ku teruskan hidupku, oh tanpamu



Saturday, December 19, 2009

Tagged :)

Tagged by Zaty Sweet ILY laa.

25 Random Things .
Rules : Once you’ve been tagged , you are supposed to write a note with 25 random things , facts , habits , or goals about you .

At the end , choose 10 people to be tagged.

1. Saya peminat Idola Kecil 2.
2. Hangat-hangat tahi ayam.
3. Suka meloyar baru.
4. Ketawa dengan kuat. HAHA
5. Sensitif.
6. Pendiam jika di sekolah.
7. Tak suka Kimia.
8. Sleeping beauty dalam kelas.
9. Cepat marah.
10. Pink :)
11. Makan, makan, dan makan.
12. Tak suka jika kau berlagak bagus.
13. Ada orang cakap muka I macam Tyra Bank. Gila apa?
14. Pengawas perpustakaan di sekolah.
15. Si pendek yang mempunyai ketinggian 150 cm.
16. Pemalu jika baru-baru kenal.
17. Gila Azzam! Perlukah ini?
18. Childish.
19. Janda berhias.
20. Nak jadi seorang Doktor atau Jurutera.
21. I love Naruto.
22. Oh, jangan bermain pisau dengan I. Takut. :)
23. I ada ramai musuh.
24. Mudah memaafkan orang.
25. Tak banyak cakap.

I want to give this tag to
Sara.
Nanad.
Emora.
Ain.
Fatimah.
Aien.
Sakinah.
Husna.
Farhana.
Kak Ziqa.


Friday, December 18, 2009

Nujum Pak Belalang


*Sekadar perhiasan

Dulu masa darjah empat, bila bulu mata jatuh je. Budak-budak ni semua mula kecoh. Mengikut Nujum Pak Belalang dia orang, bila bulu mata kiri jatuh ada budak lelaki suka. Masa tu kalau dengar pun memang kembang habislah. *nasib baik tak meletup* Ada juga yang cakap kalau kiri tu maksudnya ada orang benci. Tapi kalau kanan, tu maknanya ibu bapa rindukan kita. HAHA.

Bila naik Tingkatan 2, masa tu bulu mata I belah kiri jatuh. Tetiba budak cina cakap ada budak suka kat I. HAHA *Tersipu-sipu* Dia orang pun sambung lagi, bila telinga gatal, maknanya ada orang rindu. Eh, telinga I selalu gatal. *Tapi tu pun sebab banyak harta karun* Dan dia orang bagitahu kalau bersin. Tu maknanya ada orang marah dekat kita.

Tingkatan empat punya Nujum Pak Belalang lagi hebat. Dia orang cakap kalau rapatkan dua-dua tapak tangan nanti dapat tengok muka bakal suami. Bila I tengok kawan-kawan punya tangan, ada satu garis berbentuk U. Nak ketawa pun ada. Tak nampak pun muka orang. Tapi dia orang ketawakan I sampai tergolek-golek bila dia orang tengok I punya hasil garisan. Tak ada bentuk. Garis panjang pun tak ada. Boleh pula dia orang cakap "Habislah kau Ain. Tak kahwin."

Tahun Baru Islam :)



Selamat Tahun Baru Islam.

1 Muharam detik permulaan
Perkiraan tahun Islam Hijrah
Perpindahan Nabi dan umat Islam
Dari Kota Mekkah ke Kota Madinah

Atas keyakinan dan iman yang teguh
Kaum muhajirin dan ansar bersatu
Rela berkorban harta dan nyawa
Demi menegakkan Islam tercinta

Hijrah itu pengorbanan
Hijrah itu perjuangan
Hijrah itu persaudaraan
Hijrah membentuk perpaduan

Oleh itu mari semua
Kita sambut Ma'al Hijrah
Tingkatkan semangat
Kibarkan Syiar Islam
Untuk sepanjang zaman...

*****

Azam baru? Semestinya SPM 2010. 9A+. Amin :)

Wednesday, December 16, 2009

Kerinduan :)

Ya, saya rindu Sivaneswary dan Valarmathi.
Saya juga rindu akan Chin Xin Yan, Tan Shu Mei dan Low Pei Ling.
Dan paling saya rindu Siti Aisyah binti Burham dan Ungku Nurazeera.

Inilah Satu Malaysia.

Amir si penjaga pintu.


Tahun lepas. Ambil dari Leow Jing Wen.


Saya rindu akan saat bersama Shuhadah :)


Kami jumpa dengan angkasawan negara.

Hari sukan.


Fadzreen jangan tinggalkan kami. Tahun depan kita jumpa lagi.


Dan si jejaka hitam manis ini. Erk!


Saya rindukan sekolah :)


Monday, December 14, 2009

Rupa paras bukan ukuran.

Ada apa pada rupa? Belum tentu rupa yang cantik menggambarkan keikhlasan dan kemuliaan hati budi seseorang. Cantik belum tentu masuk syurga. Cantik belum tentu berjaya di dunia. Dan cantik tidak menjanjikan apa-apa. Sesungguhnya kecantikan seseorang insan tidak kekal hingga ke akhir hayat kita kecuali hati dan budimu. Si buruk rupa kadang kala lebih baik daripada si cantik.

Terima kasih Guest atas pujian yang melambung sehingga di atas awan. Saya sedikit tidak hairan atas pujianmu itu. Dunia sekarang memang begitu. Mengukur manusia dengan kecantikan dan kakacakan seseorang. Sedangkan Allah tidak pernah membeza-bezakan hambaNya. Yang hanya membezakan sesama kita ialah amal ibadat dan kemuliaan hati budinya. Dan tiada manusia yang sempurna melainkan Nabi Muhammad S.A.W.

Ya, saya memang tidak memiliki rupa paras yang cantik dan menawan di mata manusia. Saya tidak secantik model antarabangsa mahupun Malaysia sendiri. Saya tetap bersyukur atas kurniaan Allah kepada saya. Ia sudah memandai. Ia bukan persoalan untuk saya meneruskan kehidupan di atas dunia ini dan terus beribadat kepadaNya. Kerana Allah menjadikan kita dengan pelbagai jenis rupa.

Biarlah seburuk mana manusia itu asal tidak pernah menyusahkan orang lain. Adakah itu lebih indah didengar? Kalau muka secantik Fasha Sandha tapi hati penuh dengan hasad dengki? Apa gunanya?



Terima kasih yang tidak terhingga kepada Guest :)

Orang Melayu pantang tengok orang lain berjaya. Benarkah begitu?
Renung-renungkan dan selamat beramal :)

SuperWoman saya


Siapalah Superman jika tiadanya SuperWoman. Ini gandingan Superman saya. Tada, Puan Misnah binti Sarno. Tapi orang paggil Milah. Eh, kenapa tiba-tiba Ain berbaik hati untuk menaip mengenai ibu kesayangan? Sebab...

Ehem-ehem. Sebentar ya, Ain nak testing suara. *Tak payahlah pun tak pe. Menangis pula kalau emak dengar.*

Allah selamatkan emak.
Allah selamatkan emak.
Allah selamatkan emak.

Selamat Ulang Tahun yang ke-57 tahun. Walaupun bebelanmu sengau didengar namun emak tetap pujaan hati Ain. Tanpa emak siapalah Ain hari ini. HAHA Ramai yang kata Eh, Lah. Kau tak nampak tualah. *Cewwah. Mak saya telah mengawet mudanya*

Berbanding dengan ayah saya, saya lebih rapat dengan emak. Mungkin dengan emak saya boleh bercerita apa sahaja. *Cintan cintun tu tak adalah* Tetapi ayah terlalu pendiam sehingga saya boleh kira dengan jari berapa kali saya bercakap dengan ayah dalam satu hari.

Emak saya suka buat mulut saya jadi penyangkut tapi lepas tu dia yang akan ketawakan saya balik. Emak ni ajaiblah. HAHA:) Sekali emak saya melatah, saya dan ayah tukang menyakat sampai emak penat. Dan itu adalah kenangan gula dengan emak.

Saya tak boleh jauh dengan emak. Ingat lagi tahun lepas, satu malam tu ada solat hajat tapi emak tak pergi sebab tunggu abang. Sampai rumah, Emak hilang! Ok. Dia tak hilang tapi balik kampung. Nak menangis masa tu. *kesat air mata. HAHA*

Saya suka marah emak saya kalau dia tak makan ubat sebab saya tak mahu dia sakit. Tapi saya suka kalau emak jaga saya masa demam. *Terasa nikmatnya demam* Walauapa pun, Ain tetap sayang emak sampai bila-bila.



Emak saya nampak cute sangat :)

Hanya emak saya sahaja yang layak memegang title SuperWoman itu.

*****


Happy Upcoming Birthday Kak Ziqa.
Thank for everything.
May Allah bless you, Dear.
19 Disember 2009.

Sunday, December 13, 2009

Mari Ketawa.

1. "Kenapa lelaki perlu beristeri tiga...
Jawapannya kerana :
kerana kalau kawin satu isONE
kalau kawin dua isTWO
kalau kawin tiga barulah isTERI...


2. SENYUM pada orang tua tanda sayang.
SENYUM pada kanak-kanak tanda kasih.
SENYUM pada kekasih tanda cinta.
SENYUM depan telefon tanda gila,
masih SENYUM lagi... memang sah GILA!


3. " Manusia jatuh CinTa??Tak heran... "
Kuda makan RuMpuT?? Tak aneh...
MONYET pandai picit TETIKUS?? HEBAT!!!! ( MOUSE )
MASIH PICIT??
LUAR BIASA!!!!



4. "Cinta..ibarat kentut... "
makin dipendam makin gelisah...
bila di lepaskan ... ... .
ahhhhhhh lega rasanya... ...



5.Aku terpaku dek renungan matamu,
hatiku tertanya-tanya, BENARKAH ini?
nafas ku tertahan, kau tunduk SEGAN..
lalu ku bertanya, "kau..kentutkan?"


6. "... bila hidupmu dlm kegelapan, "
maka berdoalah; dan apabila selesai berdoa, jika kegelapan masih mengelilingimu maka bayarlah bil letrik yang tertunggak tu!!

*kredit to Tagged :)

*****
Semalam Idola Kecil 2 menyaksikan Fienaz terkeluar. Lagi sikit nak terkeluar air mata tapi tahankan juga. Minggu ini nampak macam happening sikit. Ada sesiapa nak duet dengan saya? Ya, saya dengar ada orang cakap Tak Nak. Tak pe. Saya lagi tak sudi. Suka tengok persembahan Arill sebab last sekali dia jerit nama Ain. *mula perasan*


Fienaz ft Dayana-Lagu Gembira.


Arill ft Ain-Jangan Pisahkan.

Bila tengok video Sam yang menarik diri dan semasa berkemas untuk meninggalkan IK2, sedih. :)

Saturday, December 12, 2009

Tagged.

Selamat Sejahtera bloggie.

Alahai, sudah berkurun tak buat tagged. Kali ini di tagged oleh Zaty.ily laa syg. :)

1)Do you always answer your phone?
♥Semua saya angkat.

2)It's four in the morning and you get a text message, who is it?
♥Farhana. Dapat lambat gara-gara liputan Maxis.

3)If you could change your eye color what would it be?
♥Merah jambu. HAHA

4)Do u Like Dr Pepper?
♥Euww, siapakah itu?

5)Do you own a digital camera?
♥Ada.

6)Have you ever had a pet fish?
♥Ada. Ikan kalau. Tapi bukan saya yang bela. Ayah saya.

7)Favourite Christmas song?
♥Tak pernah dengar la pula.

8)What's on your wish list for your birthday?
♥Jam tangan Avon. Sebelum birthday lagi dah dapat dulu.

9)Can you do push ups?
♥HAHA.

10)Can you do a chin up?
♥Of course!

11)Does the future make you more nervous or excited?
♥Both!

12)Do you have any saved texts? Who are they from and what do they say?
♥Ada banyak. Dari si bekas kekasih dan kawan-kawan. HAHA:)

13)Ever been in a spore flyer?
♥Nope.

14)Do you have an accent?
♥Ada kot. Menukarkan vokal A kepada vokal E.

15)What is the last song to make you cry?
♥Merisik Khabar by Sam Idola Kecil 2.

16)Plans tonight?
♥Tengok Momo Love dan Idola Kecil 2.

17)Have you ever felt like you hit rock bottom?
♥Huh?

18)Name 3 things you bought today?
♥Hari ini tak ada. Semalam adalah.

20)Current worry?
♥Siapakah juara Idola Kecil 2? HAHA

21)Current hate now?
♥Orang yang minta saya follow blog mereka tapi tidak follow blog saya. Huh?

22)Met someone who changed your life?
♥Belum ada rezeki.

23)How did you celebrate the New Year?
♥Crying sebab saya kena ambil SPM tu.

25)Name three people who might complete this?
♥Ain. Fatimah. Farhana.

26)Would you go back in time if you were given the chance?
♥Mungkin.

28)Do you have any tattoo/piercing?
♥Tinggal lubang yang sudah tertutup.

29)Will you be in a relationship 4 months from now?
♥HAHA. Boleh pula?

30)Does anyone love you?
♥Of course.

31)Would you be a pirate?
♥Kalau tak jadi Doktor, saya nak tu boleh?

32)What songs do you sing in the shower?
♥Tak ada. Saya mandi senyap aja oke.

33)Ever had someone sing to you?
♥HAHA. Ada tapi dah putus hubungan. imy.

34)When did you last cry?
♥Semalam kot.

35)What is in your pocket?
♥Kosong.

36)Do you like to cuddle?
♥Emak saya.

37)Have you held hands with anyone today?
♥Tak.

38)Who was the last person you took a picture of?
♥Emak. Masa tu tengah bersiap nak pergi Muar.

40)How many TVs do you have in your house?
♥2 tambah 1 komputer yang mempunyai bentuk seperti tv dan screen 19.1 inci.

41)Are most of the friends in your life new or old?
♥Sama je.

42)Do you like pulpy orange juice?
♥Not so.

43)What is something your friends make fun of you for?
♥HAHA. Ada. Banyak.

45)Do you like to play Scrabble?
♥Bolehlah.

46)What are you saving your money up for right now?
♥Beli hadiah untuk emak kot.

47)When is the last time you ate peanut butter and jelly?
♥Eh. Tak ingatlah.

48)What song do you want played at your funeral?
♥Baca Yasin.

49)What were you doing 12 AM last night?
♥Dengar lagu sambil melelapkan mata.

50)What was the first thing you do when you woke up?
♥Matikan Music Player kat Handphone. Semalam tak berhenti sehingga habis bateri.


End. Hati dan perasaan yang tidak menentu. Seperti biasa.

Thursday, December 10, 2009

1001 Rasa Babas

1001 Rasa Babas tiada kena mengena dengan tajuk hari ini tapi I nak menambah sikit. Babas tak sedap tapi Faizah sedap!Yummy..

*****
message Pictures, Images and Photos

1001 Kenapa Saya Tidak Suka Bermain Mesej.

Hari-hari saya dapat mesej dari hp yang cun melecun tu. Kadang kala mesej itu sangat-sangat merimaskan. Kadang kala mesej itu sangatlah tidak menepati cita rasa di hati. Kadang kala mesej itu membuatkan saya sangat-sangat bosan. Semua perasaan ada. Siapalah pengirim mesej tidak bertauliah itu.
  1. Saya duduk di bahagian pedalaman daerah. Saya agak sukar mendapat liputan melainkan jika saya menggunakan Celcom ala yang berbaloi-baloi tu. Disebabkan saya bukanlah berasal dari keluarga Tan Sri, jadi saya menggunakan khidmat Maxis yang agak tidak berkualiti bagi saya. Bila di bandar, tak payah cakaplah signal 3G pun ada.
  2. Bila saya asyik mesej dengan orang sama dengan kerap, saya akan kehilangan idea. Balik-balik tanya tengah buat apa? Buzy ke? Ganggu ke? Dah makan? Haih..berapa kali mahu tanyalah.
  3. Kadang kala kalau kita menceritakan segala masalah kita, orang tu akan balas OH.Okey tak ni? Kalaulah saya tak okey sudah lama saya berada di Hospital Bahagia. Ya, saya dapat merasakan aroma kebahagiannya dari sini. Dan saya mesej dengan harapan agar orang itu dapat menenangkan jiwa dan raga yang sedang bergelora.
  4. Nombor ayah saya sering kali mendapat pelbagai nombor pelik. Ada yang cakap Eh, awak ni Hanakan?Budak politeknik. HAHA. Itu nombor ayah saya bukan nombor saya. Bila balas balik . Dua tiga hari kemudian Eh, awak ni Hana kan? Haih, tak faham bahasa ke?
  5. Dalam banyak-banyak mesej, mesej yang saya paling tak suka bila berbaur lucah atau blue. Oh, kau ingat sudah cukup besar? SPM tak pas. Tu tak cerita lagi PMR.
  6. Seterusnya, kalau kerap kali kita mesej kadang kala ia membawa kepada pergaduhan yang sangat tragis. Dan itu adalah kenangan paling buruk yang saya pernah ada. Hanya kerana saya tidak membalas mesej.
  7. Dan bila sedang main-main mesej tu, bila lambat balas sikit je, mulalah nak misscall. Sampai dua tiga kali pun tak pe. Dulu saya pun macam tu juga, bila orang lamat sikit balas saya mula menekan nombor-nombor. Tapi sekarang, suka hati kaulah nak balas ke tak?
  8. Saya suka pasang ringtone bila mesej dan panggilan masuk. Semua yang kuat-kuatlah sebab handphone saya tu jarang berada berdamping dengan saya jadi kalau bunyi kuat baru saya terkulat-kulat. Bila mak saya kerap kali mendengar melodi indah daripada handphone saya, dia akan membebel. Okey, dia memang suka membebel sehingga membuatkan saya marah. Dan saya terus hilang mood bermain mesej.
  9. Lagi satu, ada juga yang menggunakan mesej untuk menyebarkan surat-surat berantai. Jika anda tidak menyebarkannya, maka anda akan terima bencana seumur hidup. Lebih kurang macam itulah. Bazir kredit semata-mata nak memenuhi permintaan karut mesej berantai tu.
  10. Sejak ayah saya guna handphone sendiri ni, saya jadi pemalas nak tambah nilai kredit saya. Sebab saya selalu buat Share Top Up dengan ayah kesayangan saya. Bayangkanlah, kredit dia ada 40 lebih dan tinggal beberapa hari lagi nak tamat tempoh. Saya yang tukang menghabiskannya.
Tak cukup 991 sebab saya tak suka mesej? Pandai-pandai kaulah nak tambah. HAHA:)

Sunday, December 6, 2009

Hari-hari Ain main bola.

Hari-hari Ain main komputer.
Hari-hari Ain makan.
Hari-hari Ain menonton televisyen.
Dan hari-hari Ain rasa bosan.

Itulah rutin selepas sesi persekolahan dibubarkan buat sementara waktu. Aiseyman, dah tak reti-reti nak buka buku? Sedarlah sikit tahun depan SPM. SPM? Ya, Sijil Perkahwinan Malaysia. HIHI *hari ini ain jadi sopan sikit*. Bagi dua orang kawan seperjuangan telah pun berjumpa dengan kekasih hati tapi malangnya si Ain ini belum lagi ketemu Panggeran. *Ada sesiapa yang nak uji bakat?*

Bila sekolah dulu sibuk sangat nak cuti, bila dah cuti. Rasakan tamparannya. *Sesedap BURGER* Sebelum cuti ayah memang sudah merancang nak pergi Mersing tapi Hey BANGLA! Ko kacau betul bulan madu akulah. Hari-hari datang rumah bawa motorsikal yang rosak suruh Encik Mohd. Ali betulkan. Balik-balik muka ko Bangla. Kalaulah muka kau sehandsome SUPERJUNIOR sudah lama aku pikat. *tak ambil port nama-nama dieorang walaupun handsome atau Ain sebenarnya pelupa*.

Hari-hari Ain main komputar tengok video si handsome Azzam dan Arill. Sampaikan mereka naik menyampah. Cuba mencari keriangan di MyRuang tapi ruang aku untuk beriang-riang sudah tiada. BOSAN! Aku cuba buka Dashboard, WOW! Blogger memang rajin update blog masing-masing. *jeles*

Hari-hari Ain makan. Normallah tu. Macam ko tak makan? Aku rasakan aku perlu berjoging. Berat tambah dengan mendadak. Tapi, rajinkah budak kecil ini berjoging? *HAHA:) perasan kecil*

Hari-hari Ain menonton televisyen. Ya, aku tengok Idola Kecil guna televisyen. Sam tarik diri sebab dia akan ke Beijing untuk mewakili ASTRO Malaysia dalam pertandingan menyanyi. Gud Luck. Tetiba saja aku minat dia. Tak lengkap Idola Kecil tanpa Sam. Dan gara-gara itu emosi si Ain ini jadi tidak stabil. *Angau ya*

Hari-hari Ain bosan. Ya, ada sesiapa yang ada BRAND untuk membuat Ain tersenyum sampai ke telinga. Pecah rekod dunia kalau Ain senyum macam tu. Aku hanya mengulangi rutin yang sama pada setiap hari. Itu je laa. Ajak bercuti tapi ayah cakap lepas ni tak payah pergi mana-mana. Haa. Tak ada rezeki.


Si Ain ni tak pernah main bola. Janganlah anda-anda semua percaya akan kata-katanya. Tengok robot pun lebih power daripada Ain.


Wednesday, December 2, 2009

Dulu Lain Sekarang Lain.

Selamat Melangkah ke Bulan Terakhir.

Tiba-tiba saya teringat zaman kegemilangan saya di tingkatan 3, saya dan seorang lagi budak gila pandai memang selalu dapat Top 10. Tapi tu setahun yang lepas, kalau sekarang anda boleh lihat betapa sakit buntut saya jatuh gedebuk-gedebuk ke bawah. Masa awal tahun memang saya malu gilalah dengan semua budak ni, tapi masuk setengah tahun, mula relaks macam tak buat salah.

Dulu saya tak kisah kena datang tuisyen sekolah walaupun balik pukul 6.00 petang. Tapi sekarang saya cakap "Ala, hari lain tak ada ke?". Tapi malas-malas juga, saya tetap menghadirkan ke tuisyen walaupun badan macam kehabisan minyak.

Dulu saya tak kisah sangat pasal cuti sekolah, tapi sekarang saya kerap kali tanya "Haih, bilalah nak cuti sekolah?". Kenapa? Bagi saya dan beberapa orang kawan-kawan mengatakan sekolah tu bosan tapi bila sudah cuti panjang begini saya jadi bosan dan semakin malas walaupun cikgu menasihati saya agar mengcover pelajaran yang lepas. Tahun depan lagi susah. Cikgulah yang cakap. Adatlah tu cikgu.

Dulu kerja sekolah memang saya akan pastikan siap dengan jayanya, tapi sekarang nak pegang pensil pun malas. "Ah, nantilah". Tengok, tak senonoh betul. Betapa beratnya 'M' dalam badan ni. Ada sesiapa nak?Saya tengah PEMURAH nak sedekah ni?

Dulu saya jarang sekali tidur dalam kelas, tapi sekarang hampir setiap hari. Gara-gara itulah yang menyebabkan saya dinobatkan sebagai Sleeping Beauty. Biasanya waktu yang paling senang mata ini terlelap ialah Kimia, Mathematics dan Fizik. Sampaikan kawan sebelah marah suruh tidur awal. Sejak dulu lagi saya susah tidur. Nak buat macam mana?

Nak tahu kenapa dan kenapa saya boleh mendadak berubah? Ini gara-gara bila budak gila pandai itu berpindah. Tapi memang tak ada jodoh untuk bersama dengan budak gila pandai tu. Bila diaorang ini tak ada, yang patah tumbuh hilang berganti kan? Budak dua ekor inilah yang menyebabkan saya jatuh ke dalam perigi.

Kata orang, kawan memperangaruhi kita. Kalau baik maka baiklah jadinya. Kalau jahat maka jahatlah jadinya.




Eh..Sila perhatikan betul-betul, Adakah Ain telah berubah? Jika ya, ALHAMDULILLAH :) Cikgu Loi mesti suka. Tapi kerja sekolah buat! Tingkatan 4 bukan semudah tingkatan 3.

Monday, November 30, 2009

Dari Hati



Hafiz cakap:
Hidup ini PENJARA.

Ada sesiapa yang boleh keluarkan I dari penjara itu?

*****
Beralih musim ke musim
Hati tetap serupa
Tiada yang berubah
Dari hari dikau pergi
Dikau pergi

Sudah suratan takdir begini
Segalanya sementara
Selagi hayat masih ada
Kau bertakhta di hatiku

Sunday, November 29, 2009

RAYA ouh RAYA

Ayah I cakap, kalau nak tengok bakal husband masa tua kerepot,
Tengok bakal mentua. tapi bila I tengok bakal ayah mentua I tadi,
Euwwww, I sanggup jadi janda berhias, tahu.

*****

Selamat Beraya Bloggie terutama pengikut setia blog yang tercinta ini. Aku melihat dan terlihat Shoutmix aku penuh sehingga tidak berbalas gara-gara kepulangan aku ke kampung. Ini yang aku nak kecoh :))

Sehari sebelum raya, aku berkesempatan bertemu si gadis yang sangat-sangat cantik dan comel serta cunmelecun. Semestinya NUR MUSFIRAH IZZATI. Awwwww, sangat terujaa okey. Perjalanan yang selama ini aku cakap sekejap, aku dapat rasakan begitu jauh dan jauh dek kerana ingin sampai sebelum pukul 5.00 petang. Terima kasih emak sebab dah cakap dengan abah supaya cepat sikit. Akhirnya kami ketemu juga. Hatiku berdebar-debar menanti budak kecil ini walaupun seminit. Pertemuan yang simple tapi penuh bermakna. Satu coklat milo untuknya.

That's us :)

mak aku pun nak posing juga :))

*****

Hari pertama di kampung, terasa sungguh bosan dan tidak dapat tidur dengan lena. *Oh NYAMUK, jangan sedut aku punya darah yang manislah* Hari kedua, walaupun tidak cukup tidur tapi mata terasa segar bugar. Ingin tidur tapi bahang matahari begitu tidak menyelesakan aku. Sebelah petangnya, baru ramai orang datang. Gila sibuk wa cakap lu. Malam kedua, aku mula menyibukkan diri dengan rewang gara-gara kebosanan yang melampau. Okey, aku hilang feeling nak tengok NURKASIH episod akhir kerana kebisingan. Aku tak dapat tumpukan perhatian. *baru nak nangis-nangis macam episod sebelum ni* Malam tu, aku dengan mira tidur di rumah jiran Cik Nor gara-gara kesempitan rumahnya. Pukul 2.00 pagi barulah aku tidur tapi tidak selenyak-lenyak ketika di rumah. Pukul 6.00 pagi aku sudah bangun dan bergegas pulang ke rumah Cik Nor. Setelah mandi, majlis hari itu dimulai dengan bacaan yassin. Kemudian, barulah ramai orang datang bertandang. Aku lihat macam majlis orang kahwin sebab ada DJ lagi tu. 3 orang sepupu aku menyanyi pada hari itu. Bolehlah tahan. Bila aku datang ke tempat mak aku duduk, dia cakap "Ain. Pergilah nyanyi." Aku cakap, "Pecah telinga orang kalau ain nyanyi."


aksi manja dari ayah tercinta :)

Bersama si mata bolat :)

Si sepupu yang CHILDISH :)

Hidayah yang cantik "Jom POTONG kentang"

Mira menangis gara-gara BAWANG si kekasih hati. Aku pun.

Si perasansansan KACAK. Suara dia sedap :))

Mak dengan Cik Nor.

Teringat masa potong bawang merah, kecil dan putih kami seramai 4 orang menangis. Gila pedih sangat. Termasuk yang sudah menjadi suri rumah tangga.

Cik Idah : Ain nangis pakwe lari.
Ain : pakwe la sangat. Mira nangis sebab pakwe kena kidnapkan?
Mira : Eleh kau.
Cik Idah : Bawang merah jahat.
Cik Ida II : A'ah. Menyampah aku.
Ain & Mira : HAHA.. sampai teringat sinetron.

video
Hidayah-Alasanmu
*Video kurang berkualiti*

*****
Aku pergi sana, pergi sini. Semua orang kecoh pasal cerita NurKasih. So, I pun nak kecoh juga. Ya, akhirnya air mata jatuh ke pipi. *cewwah* Selepas tidak dapat menjiwai episod akhir pada malam aku menangis sebab bawang, aku menonton secara on9. Awww, touching okey. Sara akhirnya insaf. Adam kembali ke sisi Nur Amina dan Aidil tidak berkahwin dengan Nur Amina. Aku jatuh cinta dengan Aidil tapi Laksamana Sunan tetap dihati. HAHA:) Siapa kata cerita melayu tiada kualiti? Cerita ini berkualiti berbanding yang lain-lain :))

*****
I sanggup jadi janda berhias sebab tadi,
I nampak bakal ayah mentua I kenyit mata dengan I.
Nanti bila anak kita bawa bakal menantu,
U kenyit mata bakal menantu kita.
Euwwww, I tak sanggup diduakan.

sweet Pictures, Images and Photos
*kecil-kecil dah pandai :)

Wednesday, November 25, 2009

Yeah! RAYA datang lagi.

Selamat Hari Raya.

I sangat-sangat-sangat gembira apabila tibanya Hari Raya. Hari raya Aidiladha kali ini saya sambut di kampung yang dirindui berbanding tahun lepas *cewwah*. Tahun ni bermakna kot sebab sepupu I akan disunatkan. HAHA :)) buat Afiq, sila kuatkan semangat sebelum dipotong. Kau dah potong belum? Mak, ain nak potong boleh?OPSS!

Raya kedua nanti ada kenduri sempena En. Afiq dipotong. Dan sebab itulah aku sekeluarga dipaksa balik. Aku bukan terpaksa tapi tersuka. Awww, tak sabar nak balik kampung. Balas dendam sebab raya aidilfitri tak boleh raya puas-puas walaupun raya aidiladha tiada duit raya dan baju raya yang baru. *ain, sila kawal nafsu*

Oleh sebab aku akan bertolak esok, dan itu bermakna mak aku akan menembak telinga aku dengan bebelannya. Ain, kemas baju sekarang, menghadap komputer je. *mak, dah bengkak telinga ain dengar.*





Selamat Menjadi Makanan Lembu :)

Aku nak bagi lagu Hari Raya tak sesuai pula, aku bagi lagu Balik Kampung. Terimalah sebagai bonus Hari Raya :)



*****



hampir 3 hari berturut-turut aku nampak code blog jee..akhirnya, inilah hasilnya. Alhamdulillah, comel macam tuan punya blog..HAHA *sila jangan perasan ye ain*

Ketika sedang online di blog, ada yang kata cara penulisan aku lawak tapi best. Ok, muka aku terus merah ohh..terlalu banyak bersastera dan imaginasi yang terlebih sebab tu otak jadi senget bila update blog. Tak kesahlah, blog aku bukan blog kau.


*****

Zaty sygs, akaq da pujuk ayah akaq supaya cepat sampai sebelum pukul 5 petang. InsyaAllah kalau ada jodoh kita jumpa..HEHE:)

*****

Selamat Hari Raya AidilAdha semua :)
*duet raya ada tak?*

Monday, November 23, 2009

terbang tinggi-tinggi

Petang tadi selepas pulang daripada sekolah dan itu bermakna Tunas Bistari Sesi 2009 telah pun tamat. Tugas aku juga selesai dengan jayanya. HAHA:) *ketawa puas* OPSS, sudah lari dari nafsu asal. HAHA

Dengan penat yang masih belum hilang, mak aku memaksa aku mengikutinya pergi bandar. masa tu dia buat muka dinosour tengah marah. HAHA. Balik dari bandar, kami singgah di Dataran Labis. *jauh oke* di sana, mak aku curang dengan ayah aku sebab teruja berjumpa dengan kekasih idaman. *ehh..bukan kau ke ain*


HEBAT, HEBAT! ultraman memang hebat :))

ini saya punya :))

Sempena musim tengkujuh yang melanda seluruh Malaysia, penduduk Segamat telah menghabiskan masa lapang di waktu petang dengan bermain layang-layang dan angin kuat memudahkan lagi aktiviti menaikkan layang-layang ke udara.

Aku hanya dapat melihat mereka-mereka main walaupun hati ini memberontak ingin bermain sekali tapi masa tu dah petang.




*gambar tak berkualiti dari K770i sahaja*
awak, nak join sekali boleh?


tetiba teringat pula masa kecil-kecil dulu dalam tahun 2000..masa tu dengan jiran dan sepupu dan sepapat aku bermain layang-layang..tapi aku cuma tolong tengok je sebab sepupu aku KEDEKUT oke :))

*****

ehh..baru aku terperasan yang ada orang yang sudah mula mengikut cara saya menulis blog ini..HAHA:)) colourful macam aku punya.. ehh..awak ada baca terma dan syarat blog ini tak?tak pelah, saya halalkan kot tapi akhirat saya tuntut kot..HAHA:))

Ouhh..COPYCAT.
sayang kaulah kucing.

Sunday, November 15, 2009

semua ada :)

Mood currently : something wrong somewhere :(

*****
makan, makan & makan.
bila sudah lama meninggalkan amalan berpuasa budaya makan NON-STOP mula menjadi tabiat..
bila perut mula kosong, kaki aku dengan automatif menuju ke dapur atau almari yang menyimpan segala khazanah perut..
lepas selamat sampai ke perut, nafsu makan sekali lagi memaksa aku menyumbat makanan..
aku rasakan berat badan aku telah pun naik..
jika di sekolah pula, dari pagi sampai balik aku jarang sekali makan..
balik rumah sememang aku melantak habis-habisan..
tetiba aku teringin nak buang lemak dekat peha..
=.=

*****
"mak, tadi nampak orang jual ais krim tak?"
"tak ada pun,"
"tadi ain dengar lagu ais krim tu,"
"tunggulah kejap,"

tiba-tiba, kereta kancil bersama ais krim datang..

selepas menikmati ais krim..
seperti kebiasaan aku mengalami sakit kepala..
HAHA.. degil tak dengar cakap ayah..


*****

Adib cakap "Single tu Lonely"
benarkah begitu?

ada sesiapa yang setuju?

*****

Jika mood saya tengah baik, tolonglah saya merayu,
jangan ubah mood saya..

U ingat senang ke I nak bergurau senda dengan U?

*****
Esok, Tunas Bistari akan menerima anugerah daripada pihak sekolah..
Alhamdulillah..bersyukur kepada ALLAH..
sila tutup telinga anda sekarang!
ain ingin memulakan nyanyian yang sedap seperti Katak..

*****
Akibat kemerosotan keputusan pada peperiksaan akhir tahun yang lepas,
saya telah pun meminta agar ibu saya tidak menghadirkan diri ke sekolah pada hari Khamis ini kerana Hari Terbuka akan dijalankan..
Hal ini kerana, akan membuatkan muka saya menjadi merah bercampur hijau..*errr, warna apakah itu?*
bukan berbuat jahat tapi nak menjaga air muka I je..HAHA

*****
tetiba I teringin nak makan COKLAT CADBURY..
ada sesiapa yang bermurah hati nak belikan I sedozen coklat tu?

*rasanya sedap hingga menjilat ibu jari kaki I oke..


*****
lagu ini untuk Mr. N oke..
rindu U la :)

End of Form 5 Student !

1
2
3

HARI lagi sebelum SPM 2009..

All The Best in SPM..
Gambatee !
Agi Ngidup Agi Ngelaban !

caiyok Candidate SPM 2009!

tahun depan giliran saya dan kawan-kawan pula :)
*****



budak kecil ini comel sangat bagi aku..rasa macam nak cubitcubit je pipi dia..thank aisyah sebab bagitahu ada cerita baru dekat tv9..



ost Faiz dan Faizah by Idola Cilik bukan Idola Kecil :)

Wednesday, November 11, 2009

terlepas dari penjara :)

apabila kertas Kimia tamat tepat pukul 2.00 petang, kami satu kelas tersenyum lebar dan pelajar cina menerbang kapal kertas kerana tamatnya penderitaan kami selama tiga minggu.. MERDEKA! laung kami penuh semangat! *tipu je tu*

baiklah, saya memenuhi permintaan hati yang ingin dan kepingin bercerita tentang minggu peperiksaan.. saya dapat merumuskan bahawa peperiksaan kali ini hampir membuatkan saya berada di liang lahad.. terutama biology, add math, physics dan chemistry.. macam kata kawan saya, senang sangat! senang nak gagal :) walaupun cikgu telah pun membocorkan soalan peperiksaan :)

itu menjadi kebiasaan bagi kami apabila melangkah ke Ting. 4, keputusan kami semestinya ada G untuk gagal :) *tutup muka sebentar*

bila peperiksaan tamat, ini bermakna kami akan menerima keputusan, dan ini akan membuatkan aku betul-betul berada di liang lahad dek kerana terkejut! baiklah, kami memerlukan bantuan doktor di sini..

bila peperiksaan bermula, mata dengan automatik menutup kelopak mata dan menunjukkan lampu hijau supaya tidur..bukan saya seorang tapi satu kelas..


saya masih lagi dibayangi tatabahasa walaupun kertas bahasa melayu telah lama berakhir.

Friday, November 6, 2009

I Wanabe ?

SIRI 5: Kerjaya Nia tak sesuai dengan Nia?
Friday, Nov 6ember 2009 12:46:42
From:

hamdan

To:Nia

Salam ceria Nia,

Seperti yang saya sebutkan artikel lepas, hari ini saya ingin berkongsi kaedah asas untuk mengenal pasti kerjaya yang sesuai dengan anda. Pertama-tama sekali anda perlulah mendapatkan nombor akar anda (Root Number). Bagaimana nak mendapatkan nombor akar anda? Anda hanya perlu campurkan tarikh lahir anda contohnya tarikh lahir anda adalah 23 haribulan Disember 1971, maka anda perlu mencampurkan tarikh 23/12/1971 itu menjadi 2+3+1+2+1+9+7+1= 26, seterusnya anda campurkan 26 itu menjadi 2+6 dan anda akan mendapat 1 digit sahaja iaitu 8. Maka nombor akar tarikh lahir orang ini adalah “8”.

Jadual Kerjaya atau Perniagaan Mengikut Nombor Akar

1 atau 6
Firma Perundangan, Bank, Institusi Kewangan, Pajak Gadai,
Pejabat Kerajaan, Pemburu, Lawan Pedang, Peralatan Sukan,
Pengedaran Automotif, Kedai Perkakas Elektrik, Tenaga Kerja
Industri Kewangan, Syarikat berkaitan dengan Bursa Saham,
Penguatkuasa Polis, Tentera, Kerjaya berkaitan dengan
Perundangan, Pusat Sains dan Penyelidikan, Alatan Jentera,
Pengangkutan, Kejuruteraan, Perlombongan, Barangan Logam,
Perniagaan Barang Kemas atau Syarikat Pengawal Keselamatan.

2 atau 7
Perniagaan berasaskan Perkhidmatan, Minuman, Tenaga Buruh,
Agensi Pembantu Rumah, Makanan Laut, Perkapalan, Loji, Janakuasa
Air, Kafe, Pakaian Renang, Agensi Pelancongan, Agensi Insurans,
Pengurup Wang, Perdagangan, Pertunjukan Kebudayaan, Pekerja
Bebas, Jurujual, Peniaga Gerai, Penapis Air, Internet, Ahli Silap
Mata, Stesen TV, Penyampai Berita, Wartawan, Posmen, Pemandu,
Nelayan, Ahli Matematik, Ahli Falsafah, Diplomat

3 atau 8
Makanan, Restoran, Berita, Majalah, Telekomunisi, Penerbangan,
Kargo, Minyak & Gas, Loji Penjana Tenaga, Kabel Janakuasa,
Bahan Api, Kosmetik, Penjenamaan, Perhubungan Awam, Pengiklanan,
Tenaga Kerja, Makanan segera, Kantin, Fesyen, Pencahayaan, Gedung
Serbaneka, Perhiasan Pakaian, Senjata, Minuman Panas, Pereka,
Penulis, Karyawan Filem, Jururawat, Fund Raiser, Penyambut Tetamu
atau Ahli Psikologi

4 atau 9
Perabot, Kertas, Pendidikan, Perpustakaan, Pertukangan, Pakaian,
Kebudayaan Manusia, Buku, Studio Rekaan, Fabrik, Penanaman,
Perladangan, Hortikultur, Perkebunan, Perhutanan, Kilang Papan,
Perubatan Cina, Hospital, Perubatan, Keagamaan, Pelukis, Doktor,
Ahli Farmasi, Guru, Penerbit, Profesor, Pegawai Perhubungan atau
Pentadbir Pejabat

5
Hartanah, Pusat Kewangan, Pembuatan Pasu, Kedai Antik,
Perundingan, Perakaunan, Pengkebumian, Batu Permata, Marmar,
Penilik Nasib, Perunding Feng Shui, Kontraktor, Perlombongan,
Kebajikan, Pembinaan, Broker Saham dan Sekuriti, Arkitek, Pekebun
atau Peladang

Satu peringatan kepada anda apabila merujuk nombor akar dan kerjaya ataupun perniagaan yang sesuai untuk anda mengikut jadual di atas. Anda tidak boleh membuat ketetapan terus yang kerjaya atau perniagaan itu adalah sesuai dengan anda. Ada kaedah yang kita akan ajarkan di workshop nanti untuk membuat penilaian tentang kerjaya atau perniagaan yang paling sesuai, kedua sesuai, ketiga sesuai atau tidak sesuai langsung dengan elemen diri anda sebagai panduan. Anda juga perlu tahu apakah jawatan atau posisi yang sesuai dengan anda di dalam industri tersebut yang akan kita ajarkan di workshop nanti.

Jumpa lagi di Siri seteusnya...!

Dr. Azizan Osman
CEO & Pengasas, Rich & Richer Resources
Moderator Workshop Rahsia Tarikh Lahir & Workshop Rahsia
Kuasa Minda Jutawan


Nia boleh juga semak lamak laman blog saya di
http://getresponse.com/click.html?x=a62b&lc=WNYJ&mc=f&s=hYUMw&y=g&
untuk maklumat terkini.

Salam kejayaan dari,
Hamdan Mohammed

p/s: SIRI 6: RAHSIA TARIKH LAHIR: KAEDAH SAINS UNTUK BERJAYA!


*****

Baru-baru ini aku terklik satu iklan google kerana tertarik akan iklan itu *gelojoh sungguh* beberapa hari kemudian aku menerima email dari Encik Hamdan yang memberikan pelbagai cerita di sebalik tarikh lahir kita..Siri 1-4 tidak dapat menarik nafsu membaca aku sehingga Siri ke-5 yang membuka mata aku seluas-luas mungkin.. Aku punya nombor akar ialah 8 tapi kerjaya Doktor yang dibanggakan selama ini tidak begitu sesuai dengan aku.. Oh ya..aku tidak menggunakan nama sebenar *saja nak main sorok-sorok nama*

dulu masa kecil-kecil di bangku sekolah rendah, masa itu aku pilih kerjaya Guru tapi akibat terkena leteran mak aku aku terus menutup peluang Guru sebagai kerjaya pilihan.. sejak itu aku memilih kerjaya Doktor dan paling tidak Pensyarah..yang terbaru ialah saya teringin membuka Kedai Komputer.. haha:) berbalik kepada kerjaya sesuai dengan aku, kerjaya-kerjaya itu aku telah pun tolak ke tepi tapi akan tetap difikirkan semula dan sangat cemburu kerjaya di nombor 4..tapi Minyak & Gas tu macam best je.. *macamlah.. :)

Ain : Aisyah! aisyah sesuai kerja dekat agensi pembantu rumah..haha:)
Farah : Bibik..kenapa tak tolong aku?
Ain : tengok! majikan Aisyah sudah sampai..
Aisyah : *buat muka hulk!
Ain : OPSSS..

Bagaimana pula dengan anda?apakah kerjaya sesuai anda?
*skema sebab aku bakal penulis..perasan!

=.=
tengok keputusan SPM je laa.. :)

Monday, November 2, 2009

Perut Oh Perut Kenapa Kau Nyanyi

dalam bas :

aku duduk sebelah budak form 3 yang telah merdeka yang sedap menjamu selera mee siput..baunya sampai ke lubang hidungku..dan dengan muka yang berkerut-kerut sedaya upaya menahan aroma mee siput itu dari berlari masuk ke dalam lubang hidungku..dan perutku mula bernyanyi lagu Ohh, ain!aku lapar! ehh perut, kau nyanyi sebab nak masuk MyStarLG kan?aku tahulah dari pagi tadi aku tak isi minyak petrol..rehat pula aku kena bertugas kat library walaupun kau telah mencucuk-cucuk perut ku..sakit tahu tak?bertahanlah perut..kejap je lagi..

biasanya aku balik pukul 2.00 petang dan akan sampai rumah pukul 3.00 petang..lambatkan? sebab aku akan turun pada trek yang kedua..ada sebuah kedai yang menjual pisang goreng di situ, tapi disebabkan ketiadaan kawan, kami tidak singgah di kedai itu sementara menunggu bas mengambil budak untuk trek kedua..selalunya masa 1 jam bagi sleeping beauty memang tidurlah sampai bas sampai kat rumah..tapi hari ini betapa sukarnya mata nak beri kompromi..Oh, kau komplot dengan perutkan? Bila mau sampai?aku dah tak tahan nak memproses makanan nie?

situasi dalam bas adalah sangat tidak dijangka sama sekali..ehh, budak jangan ejek aku dengan dialah..aku tak suka laa pandai..haha:)buat malu je laa.. dengan laju aku menuju ke rumah untuk makan..semata-mata memenuhi permintaan si perut.. tapi sampai je rumah aku terus memasukkan roti..tapi ada pula semut..aku terus membaling roti itu..Woi semut, aku nak exam la sygs..aku nak jadi pandai bukan terlebih pandai! Oh perut, bersabarlah.. masa nak makan tu, perut aku betul-betul sakit tapi kali ini bukan sebab nak makan tapi nak membuang sampah..masa aku nak beri makan kau menolak..

sudah siap makan..ku lihat perut ku buncit..Oh perut kau sudah gemuk! tapi lepas aku membuang sampah lagi sekali..Oh perut kau memang langsing..nie yang aku sygs nie..haha:)

Monday, October 26, 2009

what time is it?

what time is it?
summertime!
*buang tebiat sebentar!

aishah : kepala otak ko berjambul..sejak bila pula ada summertime dekat Malaysia ni?da sampai mana ko mimpi?
ain : kacau betul aku nak berangan laa..
aisyah : berangan?tu je la kje ko?buku tu da bukak belum?
ain : ouh..itu kau jangan risau..kau tengok ni aku bukak..tengok!*versi iklan ari raya tu..
aishah : ek eleh!tak heran pun..kau tengok pertunjukan free kitaorang..siap baca sekali taw..
ain : ea..yeke?ish..ish..alhamdulillah..berubah juga korang ni..
Tan Shu Mei : ehh..awk bertiga ni..tak reti-reti lagi ke nak baca buku..
3 orang budak cantikyangcunmelecun : baiklah preety TSM!



cikgu : baiklah murid-murid yang cantik-cantik semuanya sila perhatikan gambar itu..ya Nurain..macam mana nak buat tu?
ain : *haaa..habislah..macam mana ni..shu mei?* tak tahu cikgu!
cikgu : siti aisyah?
aisyah : *tersengih
cikgu : ehh..kenapa awak tersengih tu..awak nak tayang gigi ke?Noraishah?
aishah : cikgu kacang je tu!kalau orang tu tolak maka terhasillah pergerakkan..kalau dia tak tolak macam mana nak bergerak..betul tak cikgu?
cikgu : salah!

inilah ciri-ciri pelajar cemerlang yang tidak patut dicontohi..saya ulangi..tidak patut ye kawan-kawan..haha:P inilah akibatnya jika tidak belajar..padan mukamu!haha:)

saya mengundur diri selama *menghitung guna jari tangan tamabh kaki* 3 minggu la katakan untuk menyahut seruan peperiksaan yang tercinta ! caiyok ain!

*****

time awak datang, saya pernah terfikir untuk bunuh diri tapi dosakan? saya cuba hantukkan kepala kat bantal banyak kali tapi saya bersin sebab banyak habuk.. lepas tu saya cuba nak potong nadi tapi saya fobia tengok pisau..saya bonceng basikal laju-laju dan langgar kereta mainan..mak saya bawak saya pergi hospital..saya paksa un
tuk terjun dari bangunan tingkat ground ke lantai bersiapkan tilam sebab saya nak jadi superwoman..dan saya gantung diri dekat pokok tauge tapi saya tak amti-mati juga..lihatlah betapa pentingnya PEPERIKSAAN kepada saya!

what time is it?
exam time!!!

ouhh:(

Saturday, October 24, 2009

lepaskan geram anda :)

Hanya amik masa 7 minit untuk buat
senaman ringan ini..ikut la arahan ni betul2...


ni ala taichi sikit la...
sebagai intro dan warming up..


tiru la macam ni...
untuk melegakan bahu dan leher..


wa..wa.. aaa


gerak kekanan kemudian ke kiri..


gerak ke kiri kemudian ke kanan


ikut je ler... jangan terpusing kepala udah la..


tepuk kuat kuat kat dahi..
ni untuk hilang mengantuk..


dah tu buat gerakan tangan dan badan...
buat macam happy aje..


kemudian goyang2 kaki dan badan sikit...
buat macam takde masaalah...


buat secara aggresive pula...
jangan peduli apa orang lain kata..


hilangkan semua stress..


pusingkan kepala...


tengok muka kat cermin
sambil goyang2.. lawa tak...

akhir sekali
buat joget kucing...

SELAMAT MENCUBA....

****

sekali saya ambil ini di tagged..
:)

share is caring right?

baiklah..dari pagi hingga ke tengah hari tadi
tukar background blog ini..
kena salin baju..
opss!



*botak kepala fikir macam mana nak edit benda alah ini..